GLUHI TELEFONI

CIRKUS OKO HALILOVIĆA Ni Vulić ni Mamić nemaju pojma zašto mladi dinamovac nije s U-19 vrstom!?

Hrvatska U-19 sad je zapravo U-18, popunjena igračima rođenim 1996. Predstavlja se godinu dana starijom zato što ujesen počinje pohod na EP uzrasta U-19 koje je dogodine u Grčkoj; sudjelovat će osam reprezentacija, a prvi kvalifikacijski turnir za naše će biti u listopadu - na domaćem terenu dočekat ćemo Tursku, Island i Estoniju.

Novi izbornik Zoran Vulić, nasljednik Ivana Gudelja koji se s tim godištem, tada U-17, lanjskog listopada nije uspio probiti među 16 najboljih na SP-u u Emiratima, odabrao je 18 kandidata za prijateljske utakmice s Engleskom 3. i 5. ožujka u Newcastleu. To su: Dario Miškić, Petar Stolnik, Hrvoje Džijan, Petar Mamić, Ivan Šunjić, Bojan Knežević, Ivan Fiolić, Fran Brodić (Dinamo), Ivo Grbić, Franjo Prce, Andrija Balić, Ante Blažević, Elvir Maloku, Nikola Vlašić (Hajduk), Duje Ćaleta Car (Pasching), Ante Roguljić (Liefering), Karlo Lulić (Osijek) i Marin Jakoliš (Royal Mouscron).

Neki su i mlađi, rođeni 1997. Naprimjer, Brodić, Balić i Vlašić. Vulić zove 14 aktera sa spomenutog SP-a, no izostavlja sedmoricu 'Emiraćana': Marka Marića, Petra Bočkaja, Josipa Filipovića, Lukasa Čuljka, Franu Vojkovića, čak i one najglasovitije, Alena Halilovića i Roberta Murića. Zašto izbivaju Dinamove vedete?

- Murić ne igra za klupske omladince Dinama. Ne znam što se događa s Halilovićem, on je uvijek rado viđen gost u mojoj momčadi. Očekivali smo da će biti među Kovačevim izabranicima u Švicarskoj ili među Gračanovima u Sloveniji...

Bit će da ga Vulićevoj trupi ne puštaju klupski šefovi, ima li šanse da se to promijeni?

- Ne znam jesu li nabavljene karte za let 2. ožujka prema Frankfurtu pa prema Manchesteru? Volio bih da nas je 20, ne 18. Morali smo odustati od Marića koji ima obveze u bečkom Rapidu pa je priključen Miškić, a Stolnik je upao umjesto ozlijeđenog Bašića. Okupljanje je u subotu 1. ožujka u 19.00 u zagrebačkom hotelu Holiday.

Međutim, u Dinamu tvrde da nisu zabranili Haliloviću da ide s mladima.

- Činjenica da Alen nije pozvan ni u jednu reprezentaciju nije pitanje za mene. To morate pitati izbornike - konstatirao je Zoran Mamić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:43