DINAMOV IZVRŠNI ODBOR

Cijeli IO stao iza Jurčića, Robert Kovač odlazi iz kluba!

Službeno je iz Dinama umjesto trenera 'odletio' novinar, a neslužbeno se ugovor s Kovačem neće produžiti. Najavljen je novi val ovrha, a ovaj put, uz Holding, stradat će i Ina
 Damir Krajač / Cropix

ZAGREB - Bio je to savršen dan. Savršen za Špacu Poklepovića koji je prvo ostao na kormilu Hajduka , a potom i saznao sretne vijesti iz Maksimira. Njegova direktnog konkurenta u idućoj sezoni vodit će njegova stalna mušterija. Kruno Jurčić ostaje na kormilu Dinama. Odluka je to maksimirske vlade, a nakon dva i pol sata vijećanja, prenio ju je “premijer” osobno.

Jednoglasna odluka

- Svi smo jednoglasno stali uz Krunu Jurčića i on će voditi Dinamo u idućoj sezoni - rekao je Zdravko Mamić, istaknuvši riječ jednoglasno. Detalje će osobno obrazložiti u obraćanju naciji koje je zakazao za četvrtak.

- Iako svi dijelimo nezadovoljstvo izvedbama Dinama ovoga proljeća, ne možemo zaboraviti situaciju u kojoj je preuzeo klub prošle sezone i doveo klub do trofeja - provukao je Mamić. Ono što izvršni dopredsjednik nije provukao jest zaključak da se s Robertom Kovačem neće produžiti ugovor, kao i da se nastavljaju ovrhe sponzora koji zaboravljaju na ugovorne rate. To smo saznali “okolnim putem”.

Nastavak s ovrhama

Na sjednici je bilo riječi i o stadionu.

- Strah me kako ćemo dobiti licencu za Europu, odnosno za europske utakmice.

Opasno “visi” i proslava stogodišnjice.

- Ona će biti u skladu sa stanjem u državi i društvu. Dakle, minimalistička. Vjerojatno ćemo se ograničiti na proslavu u HNK te izdavanju stogodišnjaka. Imamo ugovore o dolasku Manchester Cityja, Monaca, Marseillea i Lyona, ali sram nas je pozvati ih na ovo ruglo.

Za kraj, Mamić je osjetio i potrebu obavijestiti naciju kako će potpisniku ovih redaka uskratiti novinarsku akreditaciju u idućoj sezoni. Ne znamo što je Mamića navelo na tu odluku, ali možda razmišlja ekonomski jer će dobiti još jednog rijetkog godišnjeg pretplatnika na istočnoj tribini, odakle ćemo nastaviti s mukom gledanja Jurčićevog Dinama...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:40