IZVUKLI BOD

Chelsea kiksao kod Hull Cityja

 Reuters

Velik su posao u korist Manchester Uniteda odradili nogometaši Hull Cityja. U zaostaloj utakmici 21. kola engleske Premier lige na svom su Kingston Communications stadionu odigrali 1-1 protiv vodećeg Chelseaja.

Pretposljednja momčad lige povela je u 30. minuti kad je Steven Mouyokolo nadvisio obranu gostiju i glavom svladao Petra Čecha nakon kornera koji je izveo Stephen Hunt.

Chelsea je izjednačio 12 minuta kasnije kad je Didier Drogba, u prvom nastupu nakon povratka s Afričkog kupa nacija, iz slobodnog udarca poslao loptu pored živog zida i golmana Boaza Myhilla. Bjelokošćanskom je napadaču to već 15. gol u prvenstvu. Na ljestvici strijelaca dijeli drugo mjesto s Tottenhamovim Jermainom Defoeom.

Chelsea, pak, nakon 24 kola ima dva boda više od drugoplasiranog Manchester Uniteda.

FA Cup: Čudesni hat-trick Butterfielda

Dva su se člana engleske Premier lige u utorak oprostila od FA Cupa nakon poraza od niželigaša. Od Wolverhamptona je bolji bio Crsytal Palace, dok je Wigan pao protiv Notts Countyja.

Nevjerojatnu je utakmicu za Crystal Palace odigrao 30-godišnji branič Danny Butterfield. S tri je pogotka torpedirao Wolverhampton za konačnu pobjedu od 3-1 u ponovljenoj utakmici 4. kola. Da priča bude čudesnija, Butterfield je pogađao u 62., 65. i 68. minuti. Ali ni to nije sve. Prvi je gol postigao glavom, drugi desnom, a treći lijevom nogom za tzv. “zlatni hat-trick”! U 23 odigrane utakmice u drugoj ligi ove sezone nijednom nije bio strijelac. Osim toga, kroz šest je posljednjih sezona postigao svega jedan gol (?1).

Četvrtoligaš Notts County je u osminu finala ušao nakon što je u gostima svladao Wigan s 2-0. U 75. minuti je pogodio Stephen Hunt, da bi tri minute kasnije autogolom nade domaćih pokopao Gary Caldwell.

FA Cup, 4. kolo (ponovljene utakmice):

Wigan – Notts County 0-2

Crystal Palace – Wolverhampton 3-1

Premier liga, 21. kolo:

Hull City – Chelsea 1-1 (Mouyokolo 30 / Drogba 42)

Redoslijed: 1. Chelsea 55, 2. Manchester United 53, 3. Arsenal 49, 4. Tottenham 42, 5. Liverpool 41, 6. Manchester City 41 (-2), 7. Aston Villa 40 (-1)...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 10:14