PROŠAO I BORDEAUX

Čarobnjak Messi odveo Barcelonu u četvrtfinale Lige prvaka!

Od uzvratnih utakmica osmine finala Lige prvaka koje se igraju u srijedu navečer jedino iznenađenje može biti ispadanje Barcelone protiv Stuttgarta, dok Bordeaux lovi svoje prvo četvrtfinale nakon 1988. kada mu je napad prevodio Zlatko Vujović
 AP

ZAGREB - U trenucima nastajanja ovog teksta nevjerojatno zvuči da bi 11. travnja u “el clásicu” mogli igrati najveći eurogubitnici ove sezone. No, nogomet nas uči da je sve moguće, pa tako i da Stuttgart u uzvratu na Nou Campu doživi ako ne “petardu”, a onda barem poraz 0-4 kao lani Bayern, ali i da napravi senzaciju pobjedom na kontre kao jesenas tatarski Rubin.

Barcelonin domaći poraz od već dvostrukog ruskog prvaka naposljetku nije stajao Guardiolinu momčad opraštanja s krunom nakon prve faze natjecanja, no u ovoj, nokaut fazi, suparniku, u ovom slučaju Stuttgartu, remi 1-1 donijet će produžetke, a 2-2 i više prolaz dalje. Momčad Švicarca Christiana Grossa ove sezone u Ligi prvaka nije izgubila na gostovanju (Timisoara i Rangers 2-0, Unirea i Sevilla 1-1), a dijelom i zbog Lige prvaka oscilira u Bundesligi, gdje je nakon 26 kola deveta s učinkom 9-8-9.

Kao “blau-grana” u Messija, Švabe se uzdaju u Cacaua, strijelca jedinog Stuttgartova gola u prvom dvoboju, koji je postio u sljedeća dva bundesligaška ogleda u kojima njegova momčad nije uspjela pobijediti Werder i izgubila je od Schalkea. U tom prvom dvoboju s Barçom igrač utakmice nije bio Ibrahimović koji je zabio za 1-1 nego vratar gostiju Victor Valdés. Ovoga puta pod većim će pritiskom nedvojbeno biti Jens Lehmann, njemačka vratarska legenda, koji će, eto, u 41. godini života prvi put braniti na Nou Campu. Uspije li Stuttgart u svojim naumima, Lehmann će morati imati svoju večer. Svoj “labuđi pjev”.

Bordeaux je na pragu pridruživanja Lyonu u četvrtfinalu, kao drugi francuski predstavnik među zadnjih osam u Ligi prvaka. Nikad u 12 slučajeva Žirondinci nisu ispali kada su se s pobjedama na gostovanjima u prvim dvobojima vraćali pobjednički. U Pireju su slavili 1-0 pogotkom Cianija glavom nakon prekida, no Olympiacos je također sposoban zabiti “iz ničega” i zakomplicirati situaciju.

Bila bi doista ironija sudbine da se Bordeauxu u srijedu navečer dogodi prvi europoraz ove sezone i odmah ispadanje. U skupini su startali sretnim remijem kod Juventusa, pa nanizali pet pobjeda, ukupno su dosad dali deset, a primili samo dva gola, a na Atlantiku im je zabio samo Bayern. Posljednji puta su među osam bili 1988. sa Zlatkom Vujovićem.

TIJEK SUSRETA

Barcelona - Stuttgart 4-0 (Messi 13, 60, Pedro 22, Krkić 89)

KRAJ SUSRETA

GOOOL! Barcelona je povela 4-0! Ibrahimović je odličnom asistencijom izbacio Bojana Krkića u situaciju '1 na 1' i plasirao loptu kraj Lehmanna.

Messi je nerješiva enigma za gostujuće nogometaše. Argentinac je primio loptu na 25 metara, prošao nekolicini njemačkih igrača, izašao sam pred Lehmanna, ali udarac je bio neprecizan.

GOOOL! Messi je naprosto maestralan večeras. Udarac sa 18 metara prizemnim je udarcem pospremio u njemačku mrežu!

Yaya Toure je u 55. minuti oštro tukao prema golu Stuttgarta, ali udarac je bio zamalo neprecizan.

Počelo je drugo poluvrijeme.

KRAJ PRVOG DIJELA

GOOOL! Barcelona vodi 2-0! Messi je odličnom loptom pronašao Tourea, a domaći veznjak nesebično dodaje Pedru koji pogađa prazna vrata.

GOOOL! Leo Messi sjajnim je potezom doveo Barcu u vodstvo! Briljantni Argentinac primio je loptu, povukao 30-ak metara i odmjerenim udarcem matirao Lehmanna.

Prvi priliku Barca je imala već u 2. minuti, no Lehmann je ukrotio Henryjev udarac.

Počeo je susret na Camp Nou.

Bordeaux - Olympiacos 2-1 (Gourcuff 5, Chamakh 88, Mitroglou 65)

KRAJ SUSRETA

GOOOL! Bordeaux je poveo 2-1! Chamakh je golom vjerojatno riješio pitanje pobjednika!

Samo dvije minute nakon gola kapetan Bordeauxa Alou Diarra dobio je drugi žuti karton te se brojčano stanje na terenu izjednačilo!

GOOOL! Olympiacos je izjednačio i vratio se u igru! Mitroglou je odmjerenim udarcem postigao pogodak i to samo stotinjak sekundi nakon što je ušao u igru!

Olympiacos od 60. minute igra s igračem manje jer je Derbyshire dobio drugi žuti!

Počelo je drugo poluvrijeme.

KRAJ PRVOG DIJELA

GOOOL! Bordeaux je poveo 1-0! Slobodan udarac izveo je Gourcuff i pogodio lijeve rašlje grčkog gola!

Susret je započeo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:43