CITY vs. UNITED

Carlos Tevez - Sir Alexova doživotna noćna mora

Argentinac kojeg je pustio u City mogao bi biti Fergusonova najveća pogreška
 AP

MANCHESTER - U srijedu navečer Carlos Tevez osvetio se Alexu Fergusonu, koji ga je otjerao s Old Trafforda tvrdeći da ne vrijedi 25,000.000 funti. Argentinac se preselio u susjedstvo i u polufinalu Carling cupa nokautirao najboljeg trenera na svijetu. Za briljantnu predstavu u jednoj rijetko uzbudljivoj utakmici u svim novinama dobio je ocjenu - 9.

Poraz nacionalne nogometne ikone Englezi su teško prihvatili. Bez obzira što je Manchester City omiljen u gradskoj jezgri i u gradu ima više navijača od Uniteda. Bez obzira što je United u teškim dugovima (699 milijuna funti u minusu), što su mu na čelu omraženi Amerikanci Glazeri i bez obzira što je odlaskom Cristiana Ronalda klub izgubio sjaj. I nakon poraza od vjerojatno najbogatijeg kluba na svijetu, oni tvrde da United u nogometnom svijetu ima samo tri prava konkurenta - Liverpool, Real Madrid i Barcelonu. Međutim, Unitedu se događaju neobične stvari. Po prvi put, nakon dugo godina, nedavno je protiv Hull Cityja na Old Traffordu ostalo neprodano 4000 ulaznica. To se ne pamti...

Manchester City već 34 godine čeka trofej, zadnji put su pobijedili u Kupu 1976. godine. Od te godine United je osvojio 38 trofeja, a Alex Ferguson je, od ustoličenja 1986. godine, ispratio 13 Cityjevih trenera i osvojio 33 titule. Onda je pogriješio, brutalno se riješio Teveza, kao što se prilično brutalno rješavao i Davida Beckhama i Cristiana Ronalda i - izgubio. Ovaj poraz je 68-godišnjem Fergusonu definitivno teško pao, čak je suzdržani Gary Lineker, TV komentator BBC, primijetio:

“Carlos Tevez se vratio na Old Trafford i ostat će doživotna noćna mora Alexa Fergusona!”

Alan Shearer, jedan od najpoznatijih engleskih napadača uopće, morao je priznati da je Roberto Mancini taktički porazio Fergusona, kada je Bellamyja priljepio na neiskusnog Rafaela. Bellamy je iznudio jedanaesterac (?), koji je u najmanju ruku sumnjiv, ali je definitivno jasno da u obrani Uniteda škripi kada nema Ria Ferdinanda i Nemanje Vidića. Mancini, koji je osvojio tri prvenstva s Interom, te pobjeđivao u kupu s Lazijom i Fiorentinom, održao je taktičku lekciju Fergusonu, uštopao je sve igrače Uniteda, jedino je manjih problema imao s Rooneyjem i Valencijom.

“Samo vi brbljajte”, pokazivao je prstima “žlabranje” Carlos Tevez, dok je trčao počasni krug, nakon 17. ovogodišnjeg gola. Bila je to slatka osveta temperamentnog Argentinca i parafrazirat ćemo natpis s promotivne majice za London: “Dobri momak (Alex Ferguson) ide u nebo, a loš momak (Carlos Tevez) na Wembley...

I još jedan zanimljiv podatak. Najskuplji igrač Uniteda je Dmitar Berbatov (30,75 milijuna funti), a najvredniji eksponat Cityja je Robinho (32 milijuna). Niti jedan nije na ovoj utakmici odigrao ni minute. I nitko nije postavio pitanje - zašto? Ovdje je riječ trenera zakon i vlasniku Cityja šeiku Mansoury bin Zayedu al Nagyanu, unatoč uloženim milijunima, nije palo na pamet sugerirati Manciniju - stavi Robinha!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 08:49