STROGI ŠEF

Capello upozorio svoje razuzdane zvijezde: Pazite na ponašanje!

 Reuters

Izbornik engleske nogometne reprezentacije Fabio Capello nalazi se trenutno u Bakofengu u Južnoafričkoj Republici, gdje pregledava kako teku pripreme za dovršetak engleske baze uoči Svjetskog prvenstva.

Posljednjih su tjedana englesku reprezentaciju potresla dva skandala vezana uz njene igrače, Johna Terryja i Ashleyja Colea, a oba su vezana uz njihove izvanbračne afere.

Pogotovo je teška bila ona Johna Terryja s bivšom djevojkom suigrača mu iz reprezentacije Waynea Bridgea, a Capello je jasno poručio da za igrače koji neće poštovati njegova stroga pravila ponašanja i koji će narušavati ugled i harmoniju unutar svlačionice, neće biti mjesta u momčadi.

- Igrači moraju shvatiti što želim, ako žele ostati uz mene. To je vrlo važno jer želim stvoriti momčad. Kada se okupimo sljedećeg tjedna razgovarat ću s igračima - kazao je Capello, misleći pritom na okupljanje uoči prijateljske utakmice s Egiptom na Wembleyju 3. ožujka.

- Preferiram razgovor s igračima u četiri oka, ne volim razgovarati preko telefona. Nakon četveromjesečne stanke okupljamo se uoči važne pripremne utakmice i razgovarat ću s igračima o važnosti uzornog ponašanja kada se predstavlja engleska reprezentacija - dodao je talijanski strateg koji je nedavno zbog skandala oduzeo Johnu Terryju kapetansku vrpcu i povjerio ju Riju Ferdinandu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 00:25