MALA REVOLUCIJA

Capello će javno ocjenjivati igrače!

Engleski izbornik Fabio Capello za vrijeme Svjetskog će prvenstva u Južnoj Africi učiniti pravu malu revoluciju u pogledu skautiranja i bodovanja učinka svojih igrača. Naime, Don Fabio pokrenuo je vlastitu internetsku stranicu na kojoj će nekoliko sati nakon utakmica Gordog Albiona ocjenjivati izvedbe svojih izabranika.

Talijan će u obzir uzimati podatke poput postignutih pogodaka, asistencija, dobivenih duela, uspješnosti dodavanja, a u prikupljanju statistike će mu pomoći tri suradnika.

- Stranicu sam pokrenuo zbog navijača, ali i da učinim nešto sasvim novo - objasnio je Capello.

Takozvani 'Capellov Index' engleski je izbornik vodio i u tekućoj sezoni, a zanimljivo je kako će od sedam najbolje ocjenjenih igrača na tom popisu, tek dvojica biti u krugu kandidata za SP. U posljednjih nekoliko mjeseci najbolje partije prušali su Ledley King, Frank Lampard, Michael Dawson, Paul Scholes, Sol Campbell, Joe Cole i Gary Neville, no samo će prva dvojica biti u proširenoj Capellovoj selekciji na pripremama u Austriji.

- Indeks igrača vrlo je važan, međutim, meni je primarno njihovo raspoloženje. Ključ je napraviti dobru atmosferu u momčadi - kaže talijanski strateg pravdajući na taj način kapetana Liverpoola Stevena Gerrarda koji posljednjih mjeseci igra u lošoj formi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:47