DINAMOVA LOKOMOTIVA

Bule: Čitao sam već prije 10 dana da nas je Hajduk pobijedio?!

U nadmetanju naših bivših, sadašnjih i budućih mladih reprezentativaca prevagu na Lokomotivinu ili Hajdukovu stranu mogli bi donijeti ‘veterani’ Sopić i Bule ili Skoko i Andrić
 Drago Sopta / Cropix

ZAGREB - Maksimirski stadion tijekom sljedećih pet dana moglo bi pohoditi više ljudi nego cijele sezone jer povećani adrenalin s dolaskom proljeća donosi dvostruko gostovanje Hajduka. U subotu u 15 sati igra u prvenstvenoj utakmici 21. kola protiv Dinamova satelita Lokomotive, a u srijedu u 17.30 protiv pravog domaćina Dinama u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa.

- Prvi je put za neku našu utakmicu jagma za ulaznicama i telefoni ne prestaju zvoniti - otkrio je mladi “strojovođa” Lokomotive, Roy Ferenčina (39).

Za nadmetanje njegovih mladića protiv mladih “hajduka” mudraca Špace, “Ali Dede” Poklepovića (71) otvorit će, osim zapadne (40 kn) i sjeverna tribina, za navijače ‘bijelih’ dakako južna (po 30 kn).

- Naši mladići žive za taj ogled, što je i normalno jer su dinamovci. Zbog toga sam dobar dio priprema potrošio na spuštanje utakmice u normalan ambijent, s naglaskom na poštovanje taktičke discipline i izvršavanje trkačkih zadataka bez lopte - naglasio je Ferenčina.

Iako se “lokosima” tepa kao Dinamovoj mladosti, činjenica je da će od jedanaestorica koje istrče Lokomotivina biti za godinu starija od Hajdukove (271-270), prosječno 24,6 naprama 24,5. Jedino kada se objema momčadima izbace po dva najstarija igrača, Bule i Sopić odnosno Skoko i Andrić, iskustvo preteže na stranu “bijelih”.

Nadalje, najmlađi na terenu od prve minute bit će napadač Splićana, Ante Vukušić (18), dok među domaćima neće istrčati nijedan tinejdžer. No, kad se Ferenčina okrene prema klupi, vidjet će “grupicu dinamovaca na maturalcu”: golobrade 18-godišnjake Picaka, Horvata, Cerovca, Mršića, Ščrbeca, Franjića i Andronica te “džombu” Jelića (19).

Hajduk će u svojim redovima imati i jednog bivšeg učenika Dinamove škole, Marija Maloču (20); u Maksimiru su procijenili da su mu vršnjaci Lovren, Barbarić i Bagarić veća perspektiva. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li 202 centimetra visok Matej Bagarić (21) lakše izaći na kraj s hitronogim Vukušićem ili Maloča s iskusnim Bulom (34), bivšim “hajdukom”.

- Oni su favoriti, ali protiv nikoga se unaprijed ne mogu upisati tri boda. Čitao sam još prije desetak dana kako su nas Splićani ‘već pobijedili’, no teren je jedino mjerilo. Mi smo dobri i naši dosadašnji rezultati nisu slučajni - ističe najbolji strijelac (10) “lokosa” Nino Bule.

Podsjećamo, u prvom ogledu na Poljudu domaći su slavili 1-0 zahvaljujući Ibričićevu pogotku iz 11-erca, a u 90. minuti Antolić je uzdrmao gredu. U Maksimiru je jesenas “stariji brat” jedva svladao “lokose”, ali igrač utakmice, zbog dvije obrane u nadoknadi, bio je Dinamov vratar Lončarić. Izdrže li očekivane početne nalete suparnika, “lokosi” bi mogli postati veoma opasni i za Hajduk. Utakmicu vodi naš najiskusniji aktivni sudac Vlado Svilokos.

Lokomotiva za Hajduk (Maksimir, 15.00)

* velikim slovima označeni su posuđeni Dinamovi nogometaši, u zagradi je trenutna dob

(4-4-2): KELAVA (22) - HERCEG (20), BAGARIĆ (21), Puljić (26), Mesarić (26) - PEKO (20), Sopić (35), POLJAK (20), Martinac (26) - Bule (34), HAVOJIĆ (21)

Kandidati za klupu: PICAK (18), HORVAT (18), CEROVEC (18), BORAS (18), MRŠIĆ (18), ŠČRBEC (18), FRANJIĆ (18), ANDRONIC (18), JELIĆ (19).

Trener: Roy Ferenčina (39)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:33