KOBAN MALTA

Bugarski savez priprema smjenu izbornika Peneva

 getty images

Još jedan razočaravajući nastup bugarske nogometne reprezentacije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016., utakmica u kojoj su Bugari na domaćem terenu odigrali samo 1-1 protiv Malte, vrlo vjerojatno je posljednja koju je kao izbornik vodio Luboslav Penev.

Prema izvještajima nekolicine bugarskih medija čelnici Bugarskog nogometnog saveza izgubili su povjerenje u dosadašnjeg izbornika Luboslava Peneva, iako su mu na sastanku održanom 28. listopada, nakon poraza od Norveške i Hrvatske, dali podršku. Međutim, samo bod osvojen u domaćem srazu s Maltom ostavlja Bugarsku u nezavidnom položaju na ljestvici skupine H, na kojoj su četvrti sa samo četiri osvojena boda iz isto toliko utakmica, s pet bodova zaostatka za Norveškom te šest za Hrvatskom i Italijom.

Znakovita je izjava Kirila Domusčijeva, vlasnika bugarskog prvaka Ludogoreca i jedne od najutjecajnijih osoba u bugarskom nogometu, nakon remija s Maltom:

"Mislim da je za ovo kriv trener. Na posljednjem sastanku Izvršnog odbora zauzeo sam stav da izbornika treba smijeniti. Vidite, bio sam u pravu."

I sam Penev je natuknuo da bi mogao otići s klupe izjavivši da će "biti velikih promjena", bez dodatnih objašnjenja. Penev je na klupi Bugarske od studenog 2011. kad je zamijenio Nijemca Lothara Matthaeusa kojemu nije obnovljen ugovor nakon neuspjeha u kvalifikacijama za Euro 2012.

Proširenjem liste sudionika Eura na 24 reprezentacije Bugari su se nadali da će se uspjeti kvalificirati za jedno veliko natjecanje po prvi put nakon Europskog prvenstva u Portugalu 2004., ali nakon samo četiri kola njihovi izgledi za to su prilično ugroženi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:08