JEDINICA STARE DAME

Buffon: Rezultat kluba ne utječe na moju budućnost

 AFP

Ponajboljeg nogometnog vratara svijeta, Juvetusovog talijanskog reprezentativca Gianluigija Buffona, gotovo svakog tjedna mediji sele iz torinskog kluba.

Trinaesti poraz u Seriji A, onaj od Intera u petak (2-0), nadogradio se na rekordno lošu sezonu kluba koji u svojoj povijesti nikada do ove sezone nije poražen u više od jedanaest ligaških utakmica. Kako se prvenstvena sezona približava kraju bivalo je sve jasnije da Juventus neće u Ligu prvaka, a trenutačna situacija ne garantira im niti sigurnost izlaska u kvalifikacije za Europa ligu. To mjesto trenutačno drže s dva boda prednost pred Napolijem.

Buffon je, ponovno, bio vidljivo razočaran po završetku posljednjeg susreta, pa su talijanski mediji iskoristili priliku da ga upitaju o mogućem odlasku iz kluba.

- Činjenica hoću li otići ili ostati nimalo ne ovisi o rezultatima koje klub postiže - odgovorio im je Buffon ostavivši ih ponovno bez konkretnog odgovora.

Buffon ugovor s torinskim klubom ima do 2013. godine, a najspremniji da ga "otme" je Manchester City koji je, navodno, izašao s ponudom od 20 milijuna eura. Juventusova potraživanja kreću se oko 35 milijuna.

Deschamps: Odlazak iz Juventusa bila je pogreška

Didier Deschamps, aktualni trener Marseillove nogometne momčadi, žali što je 2007. godine napustio redove torinskog Juventusa nakon što mu je osigurao prvoligaški status.

Francuski strateg odstupio je s mjesta trenera momčadi pred kraj sezone u kojoj je klub, kojeg je calciopoli skandal srušio u Seriju B, već osigurao povratak u talijansko nogometno prvenstvo.

- Bila je to moja velika pogreška, ali i odluka koju nisam lako donio. Osjećao sam se umornim, slijedio sam neke loše savjete koji su rezultirali krivo donesenom odlukom. Sada to shvaćam, platio sam danak neiskustvu - priznaje Deschamp, a na upit bi li ponovno pristao voditi "staru damu" odgovara potvrdno:

- Iako se to u ovome trenutku ne čini izglednom opcijom, jer u klubu su i dalje neki ljudi s kojima se nisam slagao, nikad ne reci nikad. Da sam na njihovom mjestu, angažirao bih sebe. Sretan sam u Marseilleu, ali Juventus je Juventus i kada me već pitate, da, vratio bih se ondje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 09:08