MILIĆ U MAKSIMIRU?

BRBIĆ UVJEREN 'Netko nas (Dinamo i Rijeka) hoće potkopati da se stvori dojam kako nas spašavaju'

Može li Hajduk naći svoje unosno tržište u – Hrvatskoj, a da ne čeka ponude iz inozemstva; nego da mu Dinamo i Rijeka pokupuju igrača dovoljno da izađe iz financijske stiske?!

Nakon interesa Rijeke za Filipa Bradarića i pucanjem cifre sve do milijun eura(?!) odštete, doduše bez opipljiva traga, sad se špekulira da Dinamo uskoro kani poslati ponudu Hajduku za – Antonija Milića!?

Bradarić se sviđa treneru Rijeke Matjažu Keku, a polivalentni stoper Milić braći Zdravku i Zoranu Mamiću koji žele pošto-poto plasman u Ligu prvaka. K tome, Andrijašević se dosad, koliko se čuje, dobro aklimatizirao u modrome dresu i – kao – probio led. Odlazak Franka Andrijaševića iz Hajduka u Dinamo, u poznatom već "transferu preko noći" (za cca nešto više od 700.000 eura u Hajdukovu blagajnu) kao da je otvorio Pandorinu kutiju špekulacija da se Hajdukovi rivali pojačaju baš kod – konkurencije. I da to nipošto nije nemoguće. Dapače.

Umirujuće je da Hajduk očito njedri takve nogometaše da ih može prodati i od toga nastaviti (mirnije) živjeti. Makar u Dinamo, a može i u Rijeku.

A od Milića se želi zaraditi, utržiti minimum 10-ak milijuna kuna!

Bilo je i drugačijih primjera ranije, zar nije Hajduk 2009. godine spasio Rijeku kupivši braću Anasa i starijeg Ahmada Sharbinija za okruglih 18 milijuna kuna?! Bio je to novac koji je ostavio Rijeku na životu, jedva su imali za pripreme na Pohorju tog sušnog ljeta na Kantridi.

Zar nije Hajduk 2005. u zimu uzeo iz Dinama Niku Kranjčara i uredno ga platio, baš kao i 2008. kad su angažirali Marijana Buljata i Darija Jerteca i za njih platili odštetu "modrima", smatralo se 1,2 milijuna eura Dinamu. Po 600.000 eura za svakoga.

Danas su malo drugačija vremena, Hajduk plaća danak dubioza ranijih sezona i prvenstveni mu je cilj da dovrši akciju spašavanja i preživljanja, "dugo putovanje do pozitivne nule". To mu je važnije od trenutačnog natjecateljskog cilja. Što možda trenera Igora Tudora čini nemirnim, nervoznim, jer na raspolaganju mu je tanak špil igraćih karata, ali – takav je (još uvijek) trenutak.

To pak ne znači da je Hajduk pred zidom da svoje adute, nakon Andrijaševića, doista nastavi prodavati u Rijeku, odnosno Dinamo.

No, kad je Andrijašević otvorio vrata – nemogućem, ideje se množe. Makar je Andrijašević bio poseban slučaj, iznimka, kontakt je ostvario menadžerski dvojac Božo Slišković – Andy Barra, a Hajduku je novac bio prijeko potreban i ne samo to, Andrijašević je bio nekako u posebnom statusu.

Marin Brbić, predsjednik Hajduka, odjednom je zatrpan lavinom pitanja oko Antonija Milića, da bi ga Dinamo uzeo:

- Netko nas hoće očito potkopati da se stvori dojam kako nas rivali spašavaju, a sve je to čista fikcija. Kako da ja sad komentiram nešto čega nema, jer nema nikakve ponude...

Medijske najave sugeriraju da bi Dinamo rado pripremio ponudu za Antonija Milića?

- Nema nikakve ponude. Već sam kod sličnog pitanja za Bradarića rekao da nemamo namjeru dalje pojačavati naše konkurente...

Ako ponuda dođe ne može Brbić odlučiti sam, pitat će se i članove Nadzornog odbora. Dinamo, smatra se iz ZG-krugova može poslati ponudu na 600, 700 tisuća eura odštete, kao za Andrijaševića, a kad bi poslao ponudu od dva milijuna eura za Hajduk, to bi onda bila nemoralna ponuda...

Problem je s Milićem što ulazi u zadnju godinu svoga ugovora, istječe mu u ljeto 2015. godine, a pregovori oko produžetka tog ugovora zadnja tri mjeseca nisu uznapredovali. Otklanja se kombinacija produžetka ugovora i čeka se zapravo prodaja. Ali - u inozemstvo, nije Dinamo realna opcija.

U Hajduku vam neće to reći izjavom, ali da se naslutiti "s Milićem imamo golem problem ako produžetka ugovora, ali to ne znači da bi išao u Dinamo"!?

Zasad, iz pravca Zagreba kao da stižu probni medijski baloni, tako ih u Hajduku doživljuju, pa su ih odmah iglom probušili i rasprsnuli.

Antonio Milić produžio je ugovor s Hajdukom u svibnju prošle godine, taman dan prije nego što će Igor Tudor debitirati na klupi "bijelih" u gradskom derbiju protiv Splita. Bio je to zajednički nastup na pressici Igora Tudora, Antonija Milića i predsjednika Marina Brbića, 3. svibnja prošle godine.

- Sve smo dogovorili za pet minuta i to je putokaz svima – bio je sretan Brbić.

Milić se iduću godinu pak nije naigrao i sad baš ne žuri s produžetkom ugovora za još jednu godinu, sve do 2016. Što bi bilo neophodno... To otvara prostor špekulacijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:16