ISPRED GERRARDA

BRAZILSKI VETERAN U AMERICI 'MLATI' VRHUNSKE NOVCE Kaka je najbolje plaćeni igrač MLS-a

Brazilski nogometaš, veznjak Orlando Cityja, Kaka (33), najbolje je plaćeni nogometaš u američkoj MLS sa zaradom od 6,66 milijuna dolara godišnje, a iza njega su bivše zvijezde Premier League Steven Gerrard i Frank Lampard.
Kaka (R) of Brazils Sao Paulo controls the ball during their Copa Sudamericana football match against Ecuador's Emelec at Morumbi stadium, in Sao Paulo, Brazil, on October 30, 2014. AFP PHOTO / NELSON ALMEIDA
 NELSON ALMEIDA

Sindikat igrača MLS-a otkrio je plaće u ligi i bivša zvijezda Milana i dobitnik Zlatne lopte 2007. zarađuje godišnje šest milijuna i 660.000 dolara, prenosi u srijedu Sky Sports.

Gerrard, s godišnjom zaradom od nešto više od 6.2 milijuna dolara u LA Galaxyju, na listi je ispred svog bivšeg reprezentativnog kolege Franka Lamparda koji u New York City FC-u dobija šest milijuna dolara godišnje.

Lampardovi suigrači u New York Cityju Španjolac David Villa te Talijan Andrea Pirlo također su visoko na listi zarada u MLS-u. Villa zarađuje nešto više od 5.6 milijuna dolara godišnje, dok bivši igrač Juventusa zarađuje nešto manje od dva milijuna na godinu.

Gerrardovi suigrači u LA Galaxyju Robbie Keane, sa 4,5 milijuna godišnje, i Giovani Dos Santos, koji zarađuje nešto više od 4 milijuna godišnje također su visoko na popisu.

Lampardov suigrač iz Chelsea Didier Drogba u Montreal Impactu zaradi godišnje 1,66 milijuna dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 04:51