PONOSNA NACIJA

BRAZILSKI NOVINARI U ZAGREBU 'Hrvati su ponosan narod. I ostat će takvi čak i ako izgube...'

Neovisno o rezultatu utakmice Hrvati će sigurno pokazati veliko domoljublje – pišu Brazilci
 AFP

„Budi ponosan“ - to je glavna poruka koju Hrvati pokušavaju odaslati uoči utakmice otvaranja protiv Brazila, bez obzira što se dogodilo nakon prvog sučevog zvižduka. Atmosfera svjetskog prvenstva vlada posvuda i cijeli Zagreb odiše sličnim porukama – pod dojmom su Brazilci.

To nije ništa čudno. Hrvatima su domoljublje i ponos urođeni. Dovoljno je prošetati središtem grada dan prije utakmice i vidjet ćete ljudi svih dobi odjevene u dresove reprezentacije i majice s porukama podrške.

No, ima i onih manje optimističnih. Iako imaju dobru momčad, na čelu s Mandžukićem i Modrićem, dosta Hrvata ne vjeruje u pobjedu protiv Brazila, koji ima tu prednost da igra pred svojim navijačima.

-Bit će to velika utakmica za nas. Nadam se da će završiti 1-1, to bi bilo dobro – kaže navijač koji je gradom šetao u majici sa geslom „Budi ponosan“, pišu Brazilci.

Taj osjećaj ponosa sutra će dijeliti svi navijači za vrijeme utakmice protiv Brazila. Diljem Zagreba postavljene su veliki ekrani i pozornice na kojima će lokalni izvođači zagrijati atmosferu pred utakmicu. Hrvati obećaju veliku feštu. Pobijedili, remizirali ili čak izgubili, i dalje će biti ponosni – zaključuju Brazilci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 12:04