KRIZA NA KANTRIDI

Brajković: Poraz od Dinama gura nas u borbu za opstanak

Nenad Gračan poveo je svoju momčad u Malinsku na Krk gdje su potražili mir uoči subotnjeg derbija s Dinamom na Kantridi
Rijeka, 200310.Danas je na stadionu Kantrida odigrana nogometna utakmica izmedju Rijeke i Sibenika. Igraci Sibenika u plavim dresovima, Rijeka u bijelim.Na slici: Valentino Stepcic u nadmetanju sa Zenijem Husmanijem.Foto: Davor Zunic / CROPIX
 Davor Zunic / CROPIX

RIJEKA - U Rijeci situacija nije ružičasta, ovog proljeća ne znaju za prvenstvenu pobjedu; tri remija na startu (Zagreb, Cibalija i Hajduk) pa potom dva ružna poraza: od Šibenika na Kantridi (0-1) i Karlovca u gostima (0-2).

Rijeka je skliznula na desetu poziciju na tablici, a raspored im ne ide na ruku jer nakon derbija s Dinamom čeka ih neugodno gostovanje u Čakovcu kod “prvog susjeda” Međimurja.

• Jeste li zabrinuti da bi Rijeka mogla potonuti sve do zone borbe za opstanak? - pitamo sportskog direktora Rijeke Elvisa Brajkovića koji se nedavno pridružio treneru Gračanu.

- Sigurno da ovakva situacija u Rijeci nikoga ne može veseliti, ni nas koji radimo u klubu, a ni navijače. Ipak ne bismo smjeli razmišljati o borbi za opstanak iako se nalazimo u nezgodnoj poziciji. Naizgled smo sigurni, 10., s određenom bodovnom prednošću u odnosu na druge, ali čekaju nas dvije teške utakmice. Zato smo sve podredili utakmici s Dinamom i o njoj će puno ovisiti.

• Problema je puno?

- Nijedan klub u HNL-u nije izuzet od problema bilo da se radi o financijama, organizaciji ili infrastrukturi. Ali ne bih se previše uplitao u to. Očekujem da prebrodimo ovo razdoblje do ljeta, a cilj je da u Rijeci složimo momčad koja će biti u vrhu HNL-a i sa skromnim budžetom. Ali za to treba vremena. Tek smo na početku.

Činjenica je da Gračan nije selektirao momčad za ovu sezonu nego je osuđen da iz postojećeg kadra pokuša izvući najbolje. Tijekom zimskih priprema napravio je pomak na planu discipline i organizacije, ali sad je već evidentan problem neefikasnosti iako Riječani imaju klasnog centarfora u liku Radomira Đalovića.

Razlog slabijih igara Gračan objašnjava činjenicom što nije imao standardnost momčadi jer stalno mu nedostaje poneki igrač zbog ozljeda ili kartona. Navijače pak ističe kao jedinu svijetlu točku u mraku koji se nadvio nad Kantridom. Navijači zaslužuju bolju Rijeku.

• Možda već na derbiju s Dinamom?

- Naravno da moramo učiniti sve da pobijedimo Dinamo. Ipak igramo na Kantridi i bez obzira što pozicija na tablici i kvaliteta igračkog kadra Zagrepčanima daju za pravo da se smatraju favoritima, ući ćemo u tu utakmici s maksimalnim ambicijama. Svaki pozitivan rezultat značio bi nam puno u prevladavanju ove situacije - poručuje sportski direktor Rijeke Elvis Brajković.

Treći trener, drugi predsjednik, novi sportski direktor

Nenad Gračan treći je trener Rijeke u ovoj sezoni. Loši rezultati diktirali su promjene na klupi. Momčad je u sezonu poveo Robert Rupčić koji je dao otkaz već potkraj rujna kada je kao spasitelj pozvan Zoran Vulić. Trener koji je najveće uspjehe napravio s Hajdukom nije se dugo zadržao na Kantridi, nije mu pošlo za rukom da podigne momčad te ga je u studenom naslijedio Gračan. On je pak napustio klupu Croatije iz Sesveta da bi se nakon deset godina vratio u matični klub. Klub je konačno dobio i sportskog direktora, a tu je funkciju preuzeo Elvis Brajković.

Na Kantridi su se mijenjali i predsjednici, Ivan Turčić je zamijenio Frančiškovića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 09:05