RIMSKI DERBI

Bokšić: Ne znam može li Roma izdržati pritisak

AS Roma's players celebrate after Serbia Montenegro forward Mirko Vucinic scored during their AS Roma vs Udinese first leg of Coppa Italia semifinal football match at Olympic stadium in Rome, on February 04, 2010. AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI
 AFP

Alen Bokšić očekivao je da Juventus neće imati snage oduprijeti se Interu koji se vratio na čelo tablice. Sada je pritisak na Romi koja nema pravo na popravni.

- Inter ima najkvalitetniju momčad u Italiji, a sama činjenica da im je netko zaprijetio predstavlja veliko iznenađenje i uspjeh. Roma igra dobro, ali nema tako širok izbor kvalitetnih igrača kao što ima Inter. U ovoj situaciji ključno je mogu li izdržati pritisak. Na zadnjim utakmicama vidjelo se da ih koči ta važnost i ulog koji je u igri.

Bokšić tvrdi da je zbog toga Inter u prednosti u utrci za scudetto.

- Oni su kao momčad, ali i kao klub naučili boriti se s pritiskom koji nosi borba za trofeje. Iako je Mourinho prošao fazu u kojoj su prosuli golemu bodovnu prednost. Ali kad dođu utakmice koje odlučuju, kao što je bila ova protiv Juventusa, onda se pokaže njihova snaga i kvalitet.

Matematički Roma drži sve u svojim rukama. Ako dobiju Lazio, opet će biti na bod prednosti ispred Intera.

- Ne znam može li Roma izdržati ovakav pritisak. Nisam siguran u to. Iako imaju kvalitet i entuzijazam koji ih nosi u ovom prvenstvu. Što se tiče derbija, tu će biti svega, a najmanje nogometa. Obično se o derbiju piše i govori danima, a utakmica ne bude na razini očekivanja.

Edy Reja kao najveća opasnost za Romu?

- Reja je napravio veliku stvar s Lazijom. Oni su bili u komi prije nego što je došao. Sad su već sigurni i to zahvaljujući pobjedama u gostima. Drago mi je zbog Reje, koji je i u Hajduku dobro radio iako je ovdje morao trpjeti kritike. Jednostavno, radio je s igračima koje je imao na raspolaganju, a to je takva razina kvalitete. Volio bih zbog Reje da Lazio dobije.

Roma vs. Lazio

Serie A

43 54 33 154-126

Coppa Italia

9 2 5 19-15

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 04:47