VRUĆE U PARKU MLADEŽI

Blijedi Hajduk nije mogao protiv dobrog Splita i suca Brune Marića

U posljednjoj utakmici 6. kola HNL-a Split i Hajduk su odigrali 1-1. Tomasov je zabio za Hajduk, a izjednačio je Obilinović
 Ante Čizmić/CROPIX

Derbi na granici incidenta. Puno nervoze i pogrešaka, u igri Split bolji od Hajduka. “Crveni” su bili čvršći, žešći, opasniji, ali bez zadnjeg udarca, Hajduk blijed, jalov. Na kraju derbi bez pobjednika, remi s kojim će biti zadovoljniji Split nego Hajduk kojem je Dinamo otišao na plus pet. Ipak, nakon svega najviše će se govoriti o suđenju.

Prvo ime derbija, pravi antijunak bio je sudac Bruno Marić koji je već u prvom poluvremenu potpuno izgubio kontrolu nad događanjima na terenu, a u takvom dijeljenju pravde grubo je oštetio Hajduk.

Hajduk je igrao loše, ali nije zaslužio da se suci na njemu iživljavaju. A upravo to se dogodilo ove večeri u Parku mladeži.

Marić nije isključio Križanca u 23. minuti kada je stoper “crvenih” pravim kung-fu startom pogodio kopačkom Brkljaču u prsa, a kod evidentnog penala za Hajduk ( Vuković je srušio Ahmada Sharbinija u 16-tercu) vidio je prekršaj Hajdukova centarfora. Poništio je i čisti gol Lendrića u finišu utakmice...

Gledajući Marićevu ulogu u ovom derbiju, koji je uostalom već na zagrijavanju dočekan gromoglasnim zvižducima cijelog stadiona, glavno pitanje večeri bilo je: - Tko je onaj koji delegira suce!

- Zdravko Mamić! - dobacio je netko. Trebala je to biti duhovita opaska, ali ove večeri imala je gorak okus.

Da priča bude potpuna, tri minute prije kraja utakmice Lendrić je zabio gol, ali je Marić na signalizaciju pomoćnika Fegeša poništio gol zbog navodnog zaleđa...

I ova je odluka dovela do toga da Marić i njegovi pomoćnici budu ispraćeni s terena uz zvižduke i uvrede.

Iako hajdukovci imaju razloga bjesniti na suca Marića, mora se priznati da je Split izgledao bolje ove večeri. “Crveni” su, uostalom, imali bolje šanse. Već do poluvremena mogao je Split zabiti dva, tri gola. Hajdukov zadnji red sa stoperima Andrićem i Maločom “plivao” je na svaku dubinsku loptu iza njihovih leđa, na desnom boku gdje je igrao Inoha bilo je kao na šetalištu, prolazio je tko se sjetio...

Rebić i Erceg nisu znali matne situacije pretvoriti u gol, Subašić je spašavao u opasnim situacijama, a nervoza je bila više nego primjetna u redovima Hajduka. Balakovljeva momčad nikako nije uspijevala nametnuti svoju igru. Vezni red kao da nije postojao, Kukoč neprimjetan, Anasa Sharbinija potpuno je zakočio Šimić koji bi za njim bio trčao i u svlačionicu da je trebalo.

Velika nervoza vidjela se od prve minute, pogreške su bile neizbježne. Uostalom, Hajduk je poveo već u 1. minuti nakon pogreške vratara Vukovića. Anas Sharbini tukao je oštro s poludistance, Vuković odbio pod noge Tomasovu koji iz blizine pogađa mrežu.

Još gora pogreška dogodila se Andriću već u 3. minuti kada je umjesto da ispuca loptu iz zadnjeg reda pogodio Obilinovića ravno u prsa i dao mu tako šansu na pladnju da loba Subašića za izjednačenje.

U drugom poluvremenu malo su se primirile tenzije, Split je i dalje imao kontrolu, Balakov je pokušao s promjenama, uveo je Vukovića, Lendrića i Trebotića, ali blijedu igru nije mogao promijeniti.

Kad je Lendriću poništen gol u 87. minuti zbog zaleđa, bilo je jasno da će Hajduk ostati kratkih rukava, ali i da će sudac Marić postati najomraženija osoba u gradu pod Marjanom...

RNK Split - Hajduk 1-1 (1-1)

RNK Split: Vuković 5, Marčić 6, Križanac 7, Vidić 6,5, Budiša 6, Šimić 7, Vitaić 6 (od 64. Pehar-), Obilinović 7 (od 86. Golubović-), Erceg 6,5, Rebić 6 (od 74. Baraban-), Čop 6.

Hajduk: Subašić 6,5, Inoha 5, Maloča 5,5, Andrić 5, Lima 6, Brkljača 5,5, Tomasov 6 (od 78. Trebotić-), An. Sharbini 5,5, Luštica 5,5 (od 58. Vuković-), Kukoč 5,5, Ah. Sharbini 6 (od 78. Lendrić).

Strijelci: 0-1 Tomasov (1.), 1-1 Obilinović (3.)

Sudac: Bruno Marić 5 (Daruvar); pomoćnici: Križarić (Čakovec) i Fegeš (Nedelišće).

Žuti kartoni: Vidić, Križanac, Šimić, Pehar (RNK Split)

Stadion: Park mladeži.

Gledatelja: 5000.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 08:03