ĆIRO NEUNIŠTIVI

Blažević postao izbornik kineske olimpijske reprezentacije: To je kruna moje karijere!

Trener svih trenera Ćiro Blažević vodit će olimpijsku reprezentaciju Kine. Načelno je prihvatio ponudu pa se vraća u Kinu na dogovor o detaljima
 Ronald Goršić / Cropix

ZAGREB - Pohvalio se time Miroslav Ćiro Blažević na sjednici zagrebačke Gradske skupštine u utorak.

- Prije 15-ak dana dobio sam ponudu, a jučer ujutro u moje je ime sin poslao pismeni odgovor u kojem pristajem, ali pod mojim uvjetima - rekao je Ćiro, dodavši kako ima svoju cijenu na koju je svojedobno pristao i Šangaj.

- To je velik izazov i kruna moje karijere, Kina je najveća nacija na svijetu. Uskoro ću otići u Peking kako bih dogovorio sve detalje - rekao je Ćiro koji, kako stalno ponavlja, nikad neće otići u mirovinu.

Ti će “detalji” ipak odlučiti hoće li Ćiro doista ostati u Kini, ali na puno važnijoj funkciji: - Plaćene karte na relacijama Kina - Hrvatska, prevoditelji, boravak u Kini, a, što je najvažnije, odabir pomoćnika... o svemu tome još moram razgovarati s njima - dodao je Ćiro.

Naš trener ne smatra da mu je ispod časti voditi olimpijsku, a ne A reprezentaciju:

- Njima je olimpijska momčad važnija od ‘prve’. Žele izboriti nastup na OI, bilo bi im to prvi put, ne računajući domaći nastup u Pekingu. Zato su tražili mene - ‘starog vuka’ jer mi vjeruju. Konkurencija je velika - Iran, Japan, dvije Koreje... neće to biti lagan posao. Najvažnije je to što ću nakon toga, nakon dvije godine u olimpijskoj reprezentaciji - preuzeti njihovu A reprezentaciju kako bih s njima otišao na SP u Brazil.

Ipak, Ćiro će i dalje ostati politički aktivan u Gradskoj skupštini kao HDZ-ov član.

- Doći ću u Skupštini kad god ću trebati. Pa to je samo 13 sati leta.

Nije loše za čovjeka njegovih godina. I sam to Ćiro priznaje, ali uz dodatak: - Ako netko vjeruje čovjeku u mojim godinama, onda je valjda svjestan da je riječ o najboljem treneru na svijetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:44