KONTRA PLATINIJA

Blatter potvrdio: 'SP u Kataru u studenom i prosincu'

 AFP PHOTO / FA / JAN KRUGER

Termin odigravanja Svjetskog prvenstva 2022. godine i dalje je jedna od glavnih tema koja zaokuplja čelnike Međunarodne nogometne federacije (FIFA)…

Poznato je da se zbog ekstremnih vrućina koje tijekom ljeta vladaju u Kataru pojavila ideja da se SP održi u zimskom razdoblju, a prijedlog predsjednika FIFA-e Seppa Blattera je zapravo kasna jesen, odnosno studeni i prosinac.

- U obzir dolaze samo studeni i prosinac. Nema šanse da to budu siječanj ili veljača - izjavio je Blatter u Abu Dhabiju.

Prva dva mjeseca 2022. godine nisu dobro rješenje jer bi SP kolidiralo sa Zimskim olimpijskim igrama, ali predsjednik UEFA-e Michel Platini predlaže upravo siječanj. Predsjednik Europske udruge klubova Karl-Heinz Rummenigge uvjeren je, pak, da bi i travanj i svibanj bile prihvatljive opcije. Kad je Katar 1995. bio domaćin SP-a U20 turnir je održan u travnju.

Blatter će tijekom vikenda posjetiti Katar kako bi s tamošnjim Organizacijskim odborom razgovarao o ovom problemu, kao i o navodno obespravljenim radnicima koji rade na izgradnji infrastrukture za SP.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:37