PREDSJEDNIK FIFE

Blatter: 'CONCACAF mora dobiti još jedno mjesto'

Predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Sepp Blatter izjavio je kako zona Sjeverne i Srednje Amerike (CONCACAF) mora dobiti još jedno izravno kvalifikacijsko mjesto za Svjetsko nogometno prvenstvo.

Zona CONCACAF zasad ima tri izravna kvalifikacijska mjesta, a četvrtoplasirana reprezentacija s finalne skupine te zone morala je ići u dodatne kvalifikacije i obračune sa selekcijama iz Južne Amerike, Azije i Oceanije.

"Po mom mišljenju, ukoliko format svjetskog prvenstva ostane na 32 reprezentacije, onda zona CONCACAF mora dobiti četiri mjesta. Na prošlom prvenstvu su reprezentacije iz te regije, pogotovu Meksiko, SAD i Kostarika, pokazale iznimnu kvalitetu", kazao je Blatter, ali nije pojasnio tko bi onda izgubio jedno zagarantirano mjesto na SP-u.

Blatter (79) se natječe za svoj peti predsjednički mandat na čelu FIFA-e, a na izbornom kongresu u Zuerichu 29. svibnja imat će tri protukandidata - jordanskog princa Ali bin Al Husseina, Nizozemca Michaela van Praaga i Portugalca Luisa Figa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:49