NAJBOGATIJA UTAKMICA

Blackpool nakon 39 godina ponovno u Premiershipu

 AP

Nogometaši Blackpoola igrat će sljedeće godine u engleskom Premiershipu. U finalu razigravanja za ulazak u englesko nogometno prvenstvo svladali su Cardiff 3-2.

Podsjetimo, finale igrano na Wembleyu najbogatija je nogometna utakmica. Osim plasmana u Premiership, pobjednička momčad dobiva 50% veću zaradu negoli prošle godine ili, preciznije rečeno, radi se o dodatnom prihodu od oko 90 milijuna funti.

Razloga za dvostruko zadovoljstvo imala je u subotu momčad Blackpoola koja se u elitni razred engleskog nogometa vraća prvi puta nakon 1971. godine. Nadolazeća nogometna sezona u Premier ligi bit će im 29. u klupskoj povijesti čiji početak seže u 1887. godinu.

Cardiff će i sljedeće sezone stanovati u Championshipu, premda su imali lijepu priliku promijeniti "adresu".

Vodstvo od 1-0 u devetoj im je minuti donio Chopra, a novo od 2-1 u 37. Ledley. Ipak, nisu se Cardiffovi nogometaši znali nositi s pritiskom, nakon svakog postignutog gola brzo su padali. Tako je najbolji klupski strijelac Adam bio Blackpoolov heroj za 1-1 u trinaestoj minuti, na 2-2 poravnao je u 40. Taylor-Fletcher, da bi u posljednjim trenucima prvoga dijela konačan rezultat postavio Ormerod.

Podsjetimo da su već ranije Newcastle i West Bromwich osigurali izravan plasman u Premiership iz kojeg su ispali Portsmouth, Hull City i Burnley.

Razigravanje za Premiership, finale:

Blackpool - Cardiff 3-2

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:11