BITKA ZA WEMBLEY

'BILO BI PREKRASNO DA SE DVA HRVATA SUSRETNU U FINALU U LONDONU' Želja Modrića i Mandžukića

Prije nego li se znalo za epilog ždrijeba polufinala Lige prvaka, bilo je jasno da nas očekuju spektakularne utakmice. U završnicu su ušle tri najavljena kandidata za vrh, Barcelona, Bayern i Real Madrid, a društvo im pravi momčad koja je u većem dijelu LP igrala najatraktivniji nogomet, Borussia Dortmund. Dva španjolska i dva njemačka diva.

Kuglice su u Nyonu bile u ravnoteži i ponudile su dvostruko njemačko-španjolsko sučeljavanje - Bayern - Barcelona, Borussia D. - Real Madrid! Teško je reći gdje bi trebalo biti zanimljivije, sve opcije za finale su otvorene. U tim dvobojima, na ponos hrvatskog nogometa, sudjelovat će i dva naša asa. Luka Modrić i Mario Mandžukić još u četvrtak međusobno proanalizirali pro et contra svih mogućih opcija ždrijeba. Prije toga vašem je reporteru Modrić kazao:

- Uvjeren sam da će nam ždrijeb odrediti Borussiju. Ne znam zašto, ali osjećam da će tako biti.

I bilo je. Marijo Mandžukić nam je potvrdio da mu je reprezentativni suigrač i prijatelj bio dobar prognozer.

- Čuli smo se u četvrtak navečer i razgovarali o onome što slijedi. Čestitali smo si međusobno prolaz u polufinale i onda je Luka kazao da je siguran da će Real na Borussiju, a mi na Barcelonu.

Time je ispunjen prvi preduvjet da biste se eventualno našli u finalu, na Wembleyju?

- Točno, ali puno je posla potrebno učiniti u dva polufinalna dvoboja da bi se moglo o tome razgovarati.

Mandžukić se po saznanju ždrijeba prvo oglasio žalom što neće moći igrati u prvoj utakmici:

- Ma, sada mi je još više krivo da sam dobio onaj nezasluženi karton u Torinu! Mogu samo zamisliti kakva će veličanstvena atmosfera biti na Allianz Areni protiv Barcelone!

Kako ocjenjujete vaš par?

- U polufinalu nema lakših suparnika, tko god te zapadne znaš da te čeka krvav posao da odneseš ukupnu pobjedu. Neće nimalo lakše biti Realu protiv Borussije, a ni obrnuto.

Barcelona je pokazala da je u odnosu na lani manje moćna, a pogotovo da je ovisna o Messiju?

- Barcelona je prvak Europe i velika su momčad, ne samo zato jer imaju Messija. No, istina je da nisu ista momčad sa ili bez njega.

Vi ćete biti važno odsustvo na Allianz Areni, ali veliki adut u uzvratu?

- Nisam bitan ja, glavno je da Bayern ostvari cilj i uđe u finale.

Bayern i Barcelona imaju zanimljivih epizoda iz prošlosti. Prije 4 godine Barcelona je u svojoj najjačoj godini pod Guardiolom, koji će 1. srpnja preuzeti upravo Bayern, deklasirala Bayern u četvrtfinalu Lige prvaka. Bila je to slatka Guardiolina osveta za igračku ranu iz 1996., kada je Bayern u polufinalu Kupa Uefa eliminirao Barcelonu. I Real i Borussia imaju zanimljivosti iz prošlih međusobnih ogleda. Prije 16 godina, tadašnji prvak Europe Borussia izgubila je u Madridu 0:2 (igrao i Šuker), a u Dortmundu je bilo 0:0.

Luka Modrić, dakle, bio je dobar prognozer. Real putuje u Dortmund, drugi put u ovoj sezoni Lige prvaka. Tamo su doživjeli jedini poraz ove sezone LP-a (1:2)?

- Nešto mi je govorilo da nas čeka Borussia, to sam i Mariju kazao kad smo se u četvrtak čuli. Bili smo u kontaktu i za vrijeme ždrijeba, razmjenjivali sms-ove i komentirali parove. Što smo si rekli? Da će nam biti križni put do Londona, ali da bi bilo prekrasno da se dva Hrvata susretnemo u finalu lige prvaka na Wembleyju. To je naša velika nada.

Zasad ste ispunili prvi preduvjet, da se ne sučelite u polufinalu.

- U ovoj fazi nema baš puno toga za komentirati, jer oni koji su u polufinalu nisu tamo slučajno stigli. Borussia je odlična momčad i pokazala je to i protiv nas u dvije utakmice u skupini. Činjenica da su jedini od polufinalista bez poraza ove sezone, dovoljno govori o njihovoj kvaliteti.

No, Real je tada bio u slabijoj formi, a dojam je da Borussia nije onako dominantna kao jesenas?

- Slažem se da je Real danas u bitno boljoj formi. No, svaka je utakmica nova priča i potpuno smo svjesni da nas čeka izuzetno težak zadatak da budemo bolji u dvije utakmice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 01:52