UOČI ŽDRIJEBA

Bilićev stožer navija za skandinavsko-baltičku skupinu

Dok navijači u anketi na HNS-ovu portalu drukaju za balkansku skupinu, Slaven Bilić i suradnici radije bi igrali utakmice lišene političkog naboja
Zagreb, 091109.Hotel Sheraton, okupljanje Hrvatske nogometne reprezentacije.Na slici: izbornik Slaven Bilic.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX

ZAGREB - Slaven Bilić ne bi volio zapeti u okruženju najbližih susjeda kada započne ples kuglica u šest šešira varšavskog ždrijeba. Stožer zna da u paketu s “komšijama” stižu politička napetost i navijačka mržnja, izbornik i asistenti procjenjuju da će se do Ukrajine i Poljske 2012. godine lakše probiti pokraj hladnih sjevernjaka.

Ako je suditi prema anketi na HNS-ovu portalu, navijači ne dijele izbornikovo raspoloženje i s nostalgijom se prisjećaju susjedskih makljaža. Većina sudionika ankete iz drugog šešira priželjkuje Srbiju (40 posto), a u trećoj jakosnoj skupini navijaju za Bosnu i Hercegovinu (38 posto).

- Stav je stožera da nema suparnika pred kojim bismo posebno strahovali, ali ako možemo birati... Navijamo za skandinavske ili baltičke reprezentacije, nećemo baš biti oduševljeni ako nas ždrijeb spoji sa susjedima - prenosi raspoloženje stožera Nikola Jurčević.

Slabašan učinak u kvalifikacijskom ciklusu za SP u Južnoj Africi nije uzdrmao rejting hrvatske reprezentacije koja je završila u prvoj Uefinoj jakosnoj kategoriji. U prijevodu, pošteđeni smo mačevanja s europskom nogometnom kremom kojoj pripadaju branitelji naslova, Španjolci, te Njemačka, Nizozemska, Engleska, Italija, Portugal, Francuska i Rusija.

U drugom šeširu najveći respekt izazivaju Srbija i Rumunjska, u trećem bubnju su BiH, odlična Republika Irska koja je do famozne Henryjeve ruke jednom nogom bila u Južnoj Africi, plus Norveška i Bugarska. Četvrta kategorija puna je plutajućih mina, u njoj su, uz Slovence, završili i Belgijci, Velšani i Mađari.

- Vjerujemo da bi nam najlakše bilo protiv baltičkih reprezentacija. Bolje bi bilo igrati protiv Estonije ili Litve nego protiv Bjelorusije ili Gruzije. U četvrtom šeširu je završilo puno jakih momčadi, neke od njih mogli biste lako premjestiti u drugu kategoriju - dodaje Jurčević.

Ždrijeb u vašavskoj Palači kulture i znanosti počinje točno u podne, a hrvatski treneri bit će među najzastupljenijima na skupu. Slavenu Biliću društvo će činiti Josip Kuže (izbornik Albanije), ali i Zlatko Kranjčar koji je u petak preuzeo kormilo crnogorske nacionalne momčadi.

najteža skupina

HRVATSKA

Srbija

Rep. Irska

Belgija

Crna Gora

Malta

balkanska skupina

HRVATSKA

Srbija

BiH

Slovenija/Makedonija

Crna Gora

San Marino

‘light’ skupina

HRVATSKA

Švedska

Sjeverna Irska

Latvija

Estonija

Andora

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 19:23