REPREZENTACIJA

Bilić: U Tbilisiju imamo priliku zadržati prednost

Prema dostupnim informacijama, Gruzija će u subotu nastupiti bez igrača po imenu – Jano Ananidze
 Boris Kovačev/CROPIX

Utakmica hrvatske reprezentacije u Tbilisiju 50-ta je u kojoj će nacionalnu momčad voditi Slaven Bilić.

- Iskreno, kada sam preuzeo hrvatsku reprezentaciju nisam o tome niti razmišljao. I danas nemam prema tome neki stav. Svaka nam je važna, bila osma ili osamdeseta. U Tbilisiju imamo priliku novim uspjehom zadržati prednost pred pratiteljima, ali je izvjesno da će borba za Euro trajati do konca kvalifikacija – tvrdi Bilić.

Prema dostupnim informacijama, Gruzija će u subotu nastupiti bez igrača po imenu – Jano Ananidze.

- To nam je bitna informacija. On je igrač s idejom. Ima 19 godina i po svom bi talentu mogao postati odličan igrač u europskim okvirima. Ne znamo težinu njegove ozljede, ali ne krijemo kako bi nam bilo drago da Ananidze ne igra.

U francuskom Le Championatu Lens se bori za prvoligaški život (na pretposljednjem je mjestu). Neizvjesnu sudbinu kluba dijeli i prvi vratar hrvatske reprezentacije Vedran Runje.

- Teško bi mi palo ispadanje iz Prve francuske lige. Vjerojatno bi se time promijenio i moj status u klubu. Vjerujemo u ostanak mada se oslanjamo uglavnom na mlađe igrače. Moji stoperi imaju zajedno godina kao ja – govori Runje.

- A to je 34 – primijeti glasnogovornik HNS-a Davor Gavran.

- Hvala Gavro, 34 bez poreza. Inače imam 35 – ustvrdio je Runje.

No, vratar Manchester Uniteda Van der Sar ima 40 godina. Arsenal je sada angažirao tek godinu dana mlađeg Lehmanna.

- Prema njima ja se osjećam kao kadet. Možda ću i ja tek s 40 ostvariti pravi transfer. Očigledno je da su vratari napredovali što se tiče godina. I u Hrvatskoj su Gabrić i Ladić dugo branili. Kada vratar dođe u neke godine sve je problem glave, odnosno koliko je spreman na odricanja i nova dokazivanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:54