NOGOMETNA LIMUNADA

Bilić: Djelovali smo rastrgano, Rakitić nas je spasio

Za razliku od Klagenfurta gdje su na trenutak nudili spektakl, u Osijeku su reprezentativci raspoloženim navijačima pružili sterilnu predstavu

OSIJEK - Svega četiri dana nakon uzbudljive predstave u Klagenfurtu 'kockasti' su se vratili sterilnom nogometu iz prošlog kvalifikacijskog ciklusa. Dva pogotka ušminkala su inače slabašan dojam koi je hrvatska reprezentacija ostavila protiv 'B selekcije' Walesa, kako je Toshackova momčad predstavljena u službenom protokolu. Protiv mahom bezimenih igrača naš je sastav uputio tri udarca u okvir vrata.

Osječka publika je light-utakmicu pokušavala oživjeti šibajući devedeset minuta adrenalin s tribina prema travnjaku, ali pravog odgovora u prvom poluvremenu nije bilo. Slaven Bilić priznao je nakon dvoboja da su njegovi izabranici slabo povezivali svoje redove.

- Velšani su sa dva živa napadača ometali naše napade u početku, nismo uspjeli razviti svoju igru, djelovali smo rastrgano. Rakitićev gol pao je u idealnom trenutku, zbacio nam je to breme nervoze s leđa pa smo u nastavku ponudili atraktivniji nogomet, bolje smo koristili dubinu - ocjenjuje Bilić.

U prvom dijelu su dvije izolirane opasnosti pred golmanom Hennesseyem stigle nakon suradnje Srne i Jelavića, oba je puta robusni napadač pogađao vanjski dio mreže. Velšani su, na drugoj strani, stigli do pogotka sredinom poluvremena. Nakon Gunterova ubačaja u zaleđe je utrčao Edwards i zasmetao Pletikosi, ali je pomoćni sudac opravdano podigao zastavicu.

Stipe Pletikosa je, usput rečeno, izmamio ovacije tribina u nekoliko navrata. I nakon četristo i šesnaest dana stanke i čučanja u podrumu Valerija Karpina on u očima običnog navijača ostaje karizmatični i uvijek pouzdani golman nacionalne momčadi.

- Atmosfera je bila sjajna, igra ne tako dobra, ali treba shvatiti moje suigrače koji su iscijeđeni na kraju sezone. Osjećao sam se super, proteklih dana se odlično radilo na treninzima. Siguran sam da za mene stižu bolji dani - prokomentirao je Pletikosa.

Najljepši trenutak dvoboja autorizirao je Ivan Rakitić koji je suhim listom pospremio loptu iza Hennesseyevih leđa, iako je velški golman stajao blizu crte. Rakitić je prvi put zaigrao u ulozi defanzivnog veznog igrača, ulogu u kojoj je posljednjih mjeseci blistao na bundesligaškim terenima. U Osijeku je prije gola 'zablistao' s nekoliko lopti isporučenih na pogrešne adrese.

- Zadovoljstvo zbog gola manje je od ljutnje koju sam osjećao zbog tih pogrešnih dodavanja. Ne znam niti sam otkud ta dekoncentracija. Ipak, zadovolji smo što smo ovu sjajnu publiku nagradili pobjedom - rekao je Rakitić.

Euforiju koju u Slavoniji isprovocira svaki dolazak reprezentacije nakon utakmice su hvalili baš svi reprezentativci predvođeni izbornikom. Bilić je obećao ubrzo vratiti momčad u Osijek, Šimunić se zahvaljivao čudesnim navijačima i ponavljao da uživa u Slavoniji. Vrhunac oduševljenja u Gradskom vrtu odigrao se ulaskom Domagoja Vide na teren kada je stadion eksplodirao.

- Naježio sam se kada sam čuo da skandiraju moje ime. Ovo je predivno, debitirao sam za reprezentaciju pred Osijekovim navijačima - kaže debitant u A-vrsti.

POGOTKE POGLEDAJTE OVDJE

U Estoniju bez vodećih zvijezda

Treću utakmicu Bilićeva svibanjskog paket-aranžmana preskočit će neki od vodećih nogometaša hrvatske reprezentacije.U Tallinnu pored Bayernovih zvijeda Olića i Pranjića vjerojatno neće biti niti Luke Modrića, Darija Srne i još ponekog od prvotimaca koji su odradili prethodna dva meča

- Nije bilo niti predviđeno da svi igraju sve tri utakmice, to bi bilo prenaporno. Dopustite da u sljedeća dvadeset i četiri sata utvrdimo zdravstveni bilten igrača, pa ćemo znati u kakvom sastavu putujemo. U svakom slučaju, Estoniju dočekujemo maksimalno ozbiljno - kaže Bilić.

U ponedjeljak aukcija u Sheratonu

Vatreno srce, humanitarna zaklada hrvatskih reprezentativaca, 'debitirat' će u ponedjeljak na gala večeri u Sheratonu. Slaven Bilić i njegovi nogometaši tom će prilikom zaključiti aukciju igračkih rekvizita koja je započela prije tjedan dana na internetu. Inače, javnost je u proteklih tjedan dana mlako reagirala na dobrotvorni rad reprezentativaca. Aukciju je otvorio Slaven Bilić ponudivši za dres Dejana Lovrena deset tisuća kuna. Svi ostali paketi dresova, kopački, lopti ostali su na početnoj cijeni licitacije od pet tisuća kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 04:48