PRENOSE ENGLEZI

BILIĆ DEMANTIRAO HARRYJA REDKNAPPA I NJEGOVE TVRDNJE O BONUSU 'Vjerujte mi, to nije istina'

 AFP

Uoči subotnjeg premierligaškog okršaja između West Hama i Evertona na Upton Parku Slaven Bilić otkrio je za London Evening Standard razlog svog transfera na Goodison Park.

Bivši izbornik hrvatske reprezentacije je tijekom igračke karijere branio boje West Hama između siječnja 1996. i ljeta 1997. godine. Potom se odlučio na transfer u redove Evertona čije je boje na kraju branio tri godine, do 2000. godine.

Mogao je Bilić i ranije napustiti West Ham, ali pričekao je istek ugovora.

"Nije to bilo zbog manjka ambicije ili nevoljkosti, ali sam u isto vrijeme osjećao veliku lojalnost prema West Hamu. Zato sam odbio priliku da prijeđem u Everton prije isteka prijelaznog roka u ožujku te godine. Umjesto toga sam odlučio ostati na Upton Parku do kraja sezone kako bih pomogao momčadi da se spasi od ispadanja“, rekao je Bilić.

Potom se Bilić dotaknuo West Hamovog menadera iz tog perioda Harryja Redknappa (1994.-2001.).

"U jednoj od Harryjevih knjiga on je rekao da sam tako odlučio zbog bonusa za odanost, ali to nije istina, vjerujte mi. Dobio bih puno više novca da sam se odlučio na transfer u Everton odmah“, dodao je hrvatski stručnjak.

U subotnjoj utakmici West Ham će pokušati prekinuti negativnu premierligašku tradiciju protiv Evertona. Naime, 'čekićari' ne znaju za pobjedu protiv Evertona u zadnjih 14 ogleda, a pritom su upisali 10 poraza, dok su četiri susreta završila neodlučeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:13