VUKUŠIĆ I ČOP

Bili tići poručuju: Stiglo je vrijeme da zaustavimo dominaciju Dinama

Vjerujem da je u Dinamu manji pritisak. Na utakmice im dolazi po 3000 ljudi, čak i s besplatnim ulazom. U Hajduku je veći pritisak. Kod nas su očekivanja iznimna, kaže Čop
Glavice, 170210.Nogometni stadion u Glavicama.Pripremna utakmica izmedju NK Glavice - NK Hajduk.Na fotografiji: Ante Vukusic (Hajduk).Foto: Mario Todoric / CROPIX
 Mario Todoric / CROPIX

U napadu Hajduka dva su mlađahna igrača, standardni prvotimac je Ante Vukušić, a status standardne alternacije, kako to trener Poklepović voli kazati, ima Duje Čop. Dva velika prijatelja u borbi za jedno mjesto u momčadi. Vukušiću je trenutačno puno ugodnije jer nosi dres prvotimca, ali Čop mu “diše za vratom”.

- Igrat će onaj tko bude bolji, tu uopće nema rasprave. Trener je odredio Vukušića, a ja se trudim dobiti što veću minutažu. Bio bih zadovoljan da nastupim u svim susretima do kraja proljeća, kaže Čop. Vukušić je pak sretan jer zna da nije pretplaćen na mjesto u momčadi.

- Ja bih bio zadovoljan da ovako ostane do kraja proljeća, ha, ha... Prošle jeseni sam znao zabiti pobjednički pogodak, igrati utakmicu od prve minute, a onda sljedeću ponovno na tribine. Prošao sam puno u prvoj pravoj seniorskoj sezoni, a sada mi je cilj što više igrati.

Afirmirati se u Hajduku, znači s Bijelima osvajati naslove. Biti pobjednik Kupa ili najbolja momčad u državi, nije svejedno, ali svaki je trofej bitan. Bijeli su ove sezone u lovu na Kup gdje je polufinalna prepreka Dinamo. Zbog čega je Dinamo danas u boljoj situaciji nego Hajduk?

- U dvije utakmice Kupa šanse su nam podjednake. Ne bih Modrima dao prednost iako su u prvenstvu odmaknuli. Tih 11 bodova velika je razlika koja sigurno nije došla slučajno. Vjerujem da je u Dinamu manji pritisak javnosti i navijača. Modre pritišće Mamić, a na utakmice im dolazi po 3000 ljudi, čak i s besplatnim ulazom. U Hajduku je puno veći pritisak. Ne mogu reći zašto, ali kod nas su očekivanja iznimna, tvrdi Čop.

Triput zaredom Dinamo je Hajduka eliminirao u Kupu. Serija je počela 2007., a pitanje glasi: je li došao trenutak da se prekine negativni niz Bijelih?

- Svaka priča ima početak i kraj. Svi vjerujemo da je serija zaključena onom nesrećom iz prošle godine. Kada ćemo više zaustaviti Dinamo ako nećemo ove godine!, kaže Čop, a sličnog razmišljanja je i Vukušić. - Zacrtali smo Kup kao naš najveći cilj ove sezone i moramo preko Dinama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:45