POSUĐENI IGRAČ

BEZ MILOSTI Osijek molio Rijeku da im dopuste igranje Cesarca, Mišković ih hladno odbio

Molbama koje su odašiljali prilagali su i argumente tipa kako Dinamo nije priječio svojim igračima, Krstanoviću, Tomečaku, Kramariću igranje za Rijeku kada se s njom ogledao
 Vlado Kos / CROPIX

Velika subota otkrit će hoće li Bijelo-plavi u očekivanju Uskrsa sami sebi podariti najdraži poklon, sva tri boda iz utakmice s Rijekom. Bio bi im to dar o kakvom sanjaju, jer se u donjem dijelu tablice, u "ligi trojice", bore za ostanak u elitnom razredu, gdje se nakon minulog kola ozbiljno "zakuhalo". Sa Slavenom Belupom po broju bodova su poravnani, u odnosu na Hrvatski dragovoljac imaju prednost dva boda, a spremni su baš na svaku opciju, pa i na onu najgoru koju priziva Davor Mladina, trener HD-a, i podiže atmosferu izjavom da bi baš volio vidjeti kako će Osijek u posljednjem kolu pobijediti njegovu momčad.

Ni takve provokacije nikoga u Gradskom vrtu ne uznemiruju, oni vode svoju brigu.

- Ništa se osobito nije dogodilo u prošlom kolu. I prije toga susreta sa Slavenom Belupom rekao sam kako je moguć i takav ishod, ali da nam se ne smije dogoditi poraz s više od gola razlike. Dobro smo igrali, kontrolirali događaje na terenu, ali onda nam se dogodio peh koji je domaćinu otvorio put pobjedi, a samo nas je tako mogao dobiti, samo se na takav nesretan način rezultat mogao okrenuti protiv nas - kazao je Rukavina.

I dalje ga drže vjera, samopouzdanje i golema količina optimizma.

- Rekao sam Osijek će ostati prvoligaš i ništa u tom mojem stavu i mišljenju nije promijenila utakmica sa Slavenom Belupom. Tako je to, jedan poraz i prednost koju imaš brzo se istopi. No, prvenstvo je to, igra se još, ima još dosta do kraja. Sve su moje misli usmjerene prema dolasku Rijeke, jer uspjeh u toj utakmici opet bi nas vratio tamo gdje smo bili prije gostovanja u Koprivnici - rekao je Rukavina.

Znano je da se Danijel Cesarec u Osijeku nalazi na posudbi iz Rijeke do kraja sezone. Isto tako i da ugovor dvaju klubova o njegovu ustupanju sadrži klauzulu po kojoj neće igrati u utakmicama koje Bijelo-plavi igraju s Rijekom. Ni u Kupu, a ni u prvenstvu.

S tim su u Gradskom vrtu bili pomireni. Sve do prije dva dana dok nisu spoznali da im je ozlijeđen Marko Dugandžić i da neće biti u krugu kandidata za momčad trenera Rukavine koji je ostao bez prve dvije napadačke opcije.

Čelnici kluba, čak i predsjednik Slobodan Tolj, krenuli su u hitnu akciju. Užarila se telefonska linija na relaciji Gradski vrt - Kantrida. Osječani su željeli, kumili i molili, čak se i ponekim vezama i autoritetima poslužili kako bi privoljeli Riječane da u subotu odobre igranje Danijelu Cesarcu. Molbama koje su odašiljali prilagali su i argumente tipa kako Dinamo nije priječio svojim igračima, Krstanoviću, Tomečaku, Kramariću igranje za Rijeku kada se s njom ogledao. Sve što su znali i što su mogli Osječani su stavili u službu ishođenja dopuštenja da Cesarec zaigra ove subote u njihovoj momčadi. Epilog svega je jučer postao kristalno jasan.

- Iz Rijeke su nas hladno odbili - razočarano je kazao predsjednik Osijeka Slobodan Tolj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 21:23