SJEVER vs. JUG

BBB žele pokazati kako se brani Maksimir, Torcida se boji suđenja!

 Branimir Boban / Cropix

Boysi iz Udruge navijača Dinama spremno dočekuju današnji duel sjevera i juga.

- Ako ćemo iskreno, to je jedino kaj vredi! - prisnažit će u hipu.

SAZNAJTE SVE O SPORTU NA PORTALU SPORTSKIH NOVOSTI

Oči su im bile na “pola dvanaest”, dan i noć iza njih nosili su malonogometni turnir humanitarnoga karaktera, ali ono što je ispred časkom je razbuđivalo.

- Ovo je za nas udarno vrijeme godine. Iza nas je 24. rođendan, pred nama dva derbija s Hajdukom, pa 20. obljetnica Zvezde... Radimo punom parom! I da, naravno da se za danas sprema posebna koreografija, no, kaj ti je, nećemo ti reći ništa, to je tajna.

Preširoko bi otišli kada bi se zapleli u gordijski čvor stvaranja nereda, no uz, kako kažu, smirivanje strasti između nekoliko frakcija (“iznad svih je ipak Dinamo”), na pladnju su bili ljubimci.

- Sviđa nam se rutina izbacivanja klinaca iz naše škole. Gledati taj njihov razvoj fakat je dobro. Uzmi za primjer Tomečaka i onu tekmu s Cibalijom (4:3, preokret u finišu by Tomečak, nap. a.) u Vinkovcima. E za tako se nešto fakat isplati ići na tekme i gostovanja.

Nastavljamo s onime što im se sviđa:

- Klinci su dobri, taj segment kluba odlično je posložen, pratimo i njih, kadete, juniore, i one mlađe, znamo vrlo dobro da pobjeđuju i slave naslove. Ima i dobrih stranaca, Cufre, Morales, Ibanez... To je to, osim znanja imaju i “čuku”, to se fakat cijeni.

Sammir je, ipak, najviše na piku.

- Ma gle, zna on i ima bljeskova. Ali ti su bljeskovi rijetki. I onda dođe lik u novine i veli da može igrati u bilo kojem engleskom velikanu. Pa to vrijeđa našu inteligenciju!

Ima i onih fajterskih, “njihovih”.

- Bućo, vidi se da živi za klub, da je lider, da ga ne boli ku.... Kao i klinci. Bio je tu i Koch, on je ogledni primjer stranca. Svatko, doduše, ima nekog svog favorita, ali, možda si skužio, više ne skandiramo nikome. To je odluka - pričaju i istovremeno lamentiraju: - Ma gle, moraš pokazat’ da imaš muda. Ne mogu te frajeri razbijat’. Ak’ ti pokažu mišiće, pokaži ih i ti. Takvi smo i mi!





Što se očekuje od današnjega dana?

- Pokazat’ da je Maksimir naša utvrda i da se nju brani. Očekujemo iskazivanje nadmoći, koju demonstriramo godinama. Oni i da su zadnji, bio bi to šlager sezone.

Sjever...

- ... će biti pun, za ostale tribine ne znamo. Bit ćemo na visini zadatka.

'Ne bojimo se batina ni protivničkih navijača'

Torcida je pokret i snaga koja u svakoj utakmici, u svakom dijelu svijeta prisustvuje utakmicama Bijelih.

- Već smo navikli na probleme i loše rezultate posljednjih nekoliko godina. Nešto bi se moglo pokrenuti, mi vjerujemo i Vjerujemo u momčad koju predvodi kapetan Srđan Andrić slijedimo ga gdje god možemo stići. Ne bojimo se batina ni protivničkih navijača. Pokazali smo to u Žilini kad nas je nepravedno prebila i premlatila slovačka policija. Boli me odnos nekolicine igrača prema dresu koji nije zaslužio ovako loše igre i sramotne poraze od lokalnih klubova - ispričao je Tiho koji je u Hajdukovu navijačkom dresu ubilježio više od 100-tinjak gostovanja.

Uoči završnice Hrvatskog kupa i današnjeg obračuna s vječnim rivalom Dinamom zaboravljaju se problemi i neslaganja s Upravom.

- Očekivanja su uvijek uoči Dinama maksimalna. Vjerujemo u momčad koju predvodi kapetan Srđan Andrić. Ne bojimo se Dinama, možda tek suđenja. Kad bismo se vratili godinu dana unatrag i vidjeli kakvo nas je suđenje pratilo, mogli bi snimiti zanimljiv film. Znam da ćemo u Zagrebu odigrati vrhunsku partiju, mi ćemo s tribina dati svoj doprinos kao i svaki put do sada - kazuje Ojdanić.

Paklena i vruća podrška sa sjeverne tribine prenijet će se i na maksimirski stadion. Danas se u Zagrebu očekuje dolazak fanova iz cijele Hrvatske. Osim vjere u povoljan rezultat, Hajdukove pristaše očekuju konsolidaciju kluba koji dogodine slavi stoti rođendan.

- U Maksimiru će nas biti više od dvije tisuće, to je pola od maksimirskih rekorda, ha, ha, ha... Znamo kako Zagrepčani ne pohode rado stadion njihova voljenog kluba. Uvijek je Hajduk, ukupno gledano, imao veću i bolju podršku u ovim dvobojima. Tek u Splitu ćemo napraviti pravu feštu, samo da igrači ostvare povoljan rezultat za uzvrat. Možda će ova utakmica obilježiti našu budućnost. Trofej pobjednika Kupa ne bi bio loš zamah ususret stotoj obljetnici kluba kada se očekuje prekid Dinamove dominacije u HNL-u - ispričao je Marino sa Sućidara, kvarta iz kojeg dolazi veliki broj najžešćih navijača Bijelih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 07:04