DALEKO JE MADRID

Bayernov heroj Olić: Ljudi, spustimo se na zemlju!

Bavarski mediji vole Van Gaala kao što bi zagrebački uživali da, primjerice, Katanec odvede Dinamo u europsko proljeće, ali danas, uoči 13. Bayernova polufinala Lige/Kupa prvaka, u euforičnoj misiji "nach Madrid" Nijemci pušu u Nizozemčeva jedra
RESTRICTIONS / EMBARGO - ONLINE CLIENTS MAY USE UP TO SIX IMAGES DURING EACH MATCH WITHOUT THE AUTHORISATION OF THE DFL. NO MOBILE USE DURING THE MATCH AND FOR A FURTHER TWO HOURS AFTERWARDS IS PERMITTED WITHOUT THE AUTHORISATION OF THE DFL.Bayern Munich's Croatian striker Ivica Olic celebrates scoring during the German first division Bundesliga football match FC Bayern Munich vs Hannover 96 in the southern German city of Munich on April 17, 2010. AFP PHOTO DDP / OLIVER LANG GERMANY OUT
 AFP

ZAGREB - U Bavarskoj ne jenjava nogometna euforija! Nakon “najljepšeg poraza” na Old Traffordu, vrijednog plasmana u polufinale Lige prvaka, Bayern je u Bundesligi osvojio Gelsenkirchen, a ove subote pomeo Hannover sa 7-0! Navijači očekuju da će u srijedu navečer u Allianz Areni nešto slično doživjeti i Lyon, nisu ni Nijemci što su nekad bili...

Uostalom, na zemlju ih mora spuštati i upozoriti da je daleko Madrid čak i Hrvat Ivica Olić.

- Lyon je jaka i čvrsta momčad s kojom su nam izgledi 50:50. Puni smo samopouzdanja, ali moramo zaboraviti što je bilo i hladne glave ući u predstojeće dvoboje - rekao je Ola, koji je ovog vikenda drugi put ove sezone izabran i u momčad kola Bundeslige.

Kako Van Bommel i Badstuber imaju dva žuta kartona, protiv francuskih se “lavova” u početnu 11-oricu vraća naš Danijel Pranjić, vjerojatno na položaj stražnjeg vezista, kao i protiv Manchester Uniteda. Spreman bi tebao biti i francuski reprezentativac Ribery, koji kao igrač Marseillea nikad nije svladao Lyon u prvenstvu, ali jest dvaput u kupu.

Klub je zabranio izjave na temu Riberyjeve afere s maloljetnom prostitutkom na okupljanju francuske reprezentacije, pa se i ostali u Bayernu poput Olića bave stišavanjem euforije.

- Nije dobro biti previše euforičan - naglasio je Karl-Heinz Rummenigge, a na izvršnog se direktora Bayerna nadovezao branič Philipp Lahm:

- Tih 7-0 u srijedu nam neće ništa značiti.

Vezist Bastian Schweinsteiger među petoricom je igrača Bayerna koji su prije godinu i pol u skupini Lige prvaka igrali s Lyonom 1-1 doma i slavili 3-2 na Gerlandu.

- Osim što je izbacio Real Madrid, Lyon je nadvisio i Bordeaux od kojeg smo mi jesenas dvaput izgubili u skupini - upozorava svoje navijače “Schweini”, Bavarac iz Rosenheima.

Van Gaal je zasad kratak, vjeruje u Riberyjevu spremu, žali za Van Bommelom. Uzda se u Robbena i Olića. Ljetos za 30,000.000 eura kupljeni Gomez čekat će prigodu s klupe.

- Bilo je zabavno s Hannoverom, a nismo potrošili ni previše energije - rekao je Nizozemac, koji je do prosinačke pobjede u Torinu bio u nemilosti njemačkih medija. Sada mu svi pušu u jedra. Slično bi postupili i ZG novinari da, primjerice, Srečko Katanec na klupi Dinama dočeka proljeće u Europi. A Van Gaala “cijene” još od 1995, kad je s Ajaxom izbacio Bayern u polufinalu Lige prvaka, 0-0 u Münchenu i čak 5-2 u Amsterdamu.

Za razliku od Bayerna, četverostrukog osvajača kojem je ovo 13. polufinale Lige/Kupa prvaka, europski netrofejni Lyon prvi je put stigao tako daleko, i to kad se najmanje nadao, u prvoj “postjuninhovskoj” sezoni, tako da mu neće nedostajati motiva da još jednom ove sezone vide Madrid. Uzvrat je 27. travnja.

Puel: Znamo što nas čeka u Münchenu

Lyon, pak, muče druge brige. Insomnia. Nesanica. Uspjeli su doputovati u München (866 km) luksuznim kombijima, ponedjeljak na utorak prenoćili su u Stuttgartu. Nedjelju su pak prespavali u klupskom autobusu vraćavši se s prvenstvenog derbija u Bordeauxu (2-2), kojim su zadržali treće mjesto na ljestvici koje ih vodi u opasno, četvrto pretkolo Lige prvaka najesen. Za drugoplasiranim Auxerreom pet kola prije kraja zaostaju četiri boda.

- Bit će teško s Bayernom. Nijemci su uvijek opasni u velikim utakmicama, a Bayern je osokoljen nokautiranjem Manchester Uniteda. Raspucali su im se Robben i Ribery, znamo što možemo očekivati u srijedu - rekao je trener “lavova” Claude Puel, koji ima problem sa sastavljanjem zadnje linije. Ne bude li osposobljen Bodmer, pomaknut će natrag “plemenitog” Toulalana, a u vezu gurnuti “šljakere” Gonalonsa ili Makouna.

Naš Lovren nema pravo nastupa jer je u kvalifikacijama igrao za Dinamo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:24