BUNDESLIGA

Bayer Leverkusen otpustio trenera Samija Hyypiu

Bayer je u posljednjih devet kola ostvario samo jednu pobjedu
 AFP

Trenutačno četvrtoplasirani sastav njemačkog nogometnog prvenstva Bayer iz Leverkusena otpustio je trenera Samija Hyypiu (40) nakon 1-2 poraza na gostovanju kod Hamburger SV-a.

"Nakon mnogo razmišljanja i zbog krize u kojoj se momčad nalazi, došli smo do zaključka kako je promjena trenera u ovom trenutku ono što bi moglo imati trenutačni učinak na rezultate", rekao je izvršni direktor Bayera Michael Schade.

"Ovo je bila teška odluka jer je Sami napravio odličan posao u posljednje dvije godine. No, dramatičan razvoj događaja posljednjih tjedana nije nam ostavio drugu mogućnost. Moramo učiniti sve kako bismo spasili sezonu", izjavio je sportski direktor Bayera Rudi Voeller.

Bayer je u posljednjih devet kola ostvario samo jednu pobjedu, te je od gotovo sigurnog sudionika Lige prvaka u sljedećoj sezoni stigao u situaciju da bi pet kola prije kraja mogao ispasti iz kruga prve četiri momčadi u Njemačkoj koje osiguravaju nastup u najjačem klupskom natjecanju.

Hyypiu, koji je preuzeo Bayer u travnju 2012. godine, do kraja će sezone zamijeniti Sascha Lewandowski, dosadašnji trener mlade momčadi Bayera. Prošle sezone su Hyypia i Lewandowski zajedno vodili prvu momčad "apotekara", da bi od ove sezone Hyypia samostalno vodio momčad.

Bayer trenutačno ima 48 bodova, jedan više uz utakmicu više od petog Wolfsburga, a dva više uz također utakmicu više od šeste Borussije iz Moenchengladbacha. Wolfsburg kasnije danas gostuje kod Borussije iz Dortmunda, dok Borussije iz Moenchengladbacha gostuje kod Nuernberga, te bi ovi sastavi pobjedama mogli preteći Bayer.

U Ligi prvaka sastav iz Leverkusena je stigao do osmine finala gdje ga je zaustavio Paris SG.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:53