KUP KRALJA

Barcelona uz mnogo muke prošla Bilbao

Abidal je zabio svoj prvi gol u 130. službenom nastupu u Barceloninu dresu. Statistika govori da mu je ovo uopće prvi pogodak u 11 sezona dugoj profesinalnoj karijeri
Barcelona's forward David Villa (C) is hugged by his teamates after scoring during the Spanish league football match FC Barcelona vs Real Sociedad on December 12, 2010 at Camp Nou stadium in Barcelona. AFP PHOTO/ JOSEP LAGO
 AFP

Nogometaši Athletic Bilbaa i Barcelone odigrali su 1-1 na San Mamesu u uzvratnom dvoboju osmine finala španjolskog Kupa kralja.

Kako je prva utakmica, 21. prosinca na Nou Campu, završila 0-0, Barcelona je prolaz izborila zahvaljujući pogotku u gostima.

Ne može se reći da su Katalonci prošli na mala vrata jer su igrački bolja momčad, premda ne očekivano, bili i u Bilbauu. Terensku su dominaciju okrunili u 74. minuti pogotkom Erica Abidala nakon akcije Xavija Hernandeza i Lionela Messija. Francuz je zabio svoj prvi gol u 130. službenom nastupu u Barceloninu dresu. Statistika govori da mu je ovo uopće prvi pogodak u 11 sezona dugoj profesinalnoj karijeri.

Baski su do izjednačenja došli u 84. minuti preko svog najboljeg strijelca, igrača i jedinog reprezentativca, Fernanda Llorentea.

David Villa je do kraja utakmice imao stopostotnu prigodu za pobjedu, ali ju je amaterski uprskao.

Xavi Hernandez odigrao je svih devedeset minuta za goste i upisao rekordni 550. službeni nastup u Barçinu dresu. Dvadeset dana prije svog 31. rođendana tako je prestigao dosadašnjeg rekordera, Miguelija.

Prolaz u četvrtfinale izborili su također Sevilla i Deportivo iz La Coruñe. Sevilla je uzvratnom srazu andaluškog derbija nadigrala Malagu u gostima 3-0 (ukupno 8-3), dok je Deportivo na svom Riazoru tek nakon produžetaka slomio otpor drugoligaša Cordobe. Nakon 90 minuta bilo je 1-1, baš kao i u prvom dvoboju u Cordobi, s tim da su gosti poveli preko Arteage u 86. minuti. Iz 11-erca je Adrian Lopez izjednačio u 90., da bi još dva gola (i još jedan iz penala) postigao u produžecima za konačnu 3-1 pobjedu.

Betis je na uzvrat kod Getafea, sedmoplasirane momčadi Primere, stigao s malim izgledima za proboj dalje. Poraz 2-1 iz prvog ogleda osmine finala i dolazak kod momčadi na čijem stadionu Alfonso Pérez do boda ne tako davno nije došao niti Villarreal, nisu nudili optimizam. Nije ga nudila niti činjenica da je Getafe u posljednjih devet utakmica poražen samo od madridskoga Reala (3-2).

Ipak, dobru formu iz posljednjih tjedana domaćin nije uspio prenijeti i na utakmicu Kupa kralja u kojoj su potučeni do nogu. Igra Betisa bila je dopadljiva i njihov proboj pobjedom 3-1 dalje u natjecanje u potpunosti je zaslužen.

Treba naglasiti da je svoj počasni pogodak preko Casquera domaćin zabio u drugoj minuti sudačke nadoknade utakmice kada je rasplet već odavno bio poznat. Za Betis su golove postigli Jorge Molina u 56., te Ruben Castro u 72. i 90. minuti ogleda.

Kup kralja, osmina finala, uzvrati:

VIDEO Athletic Bilbao – Barcelona 1-1 , prva utakmica 0-0 (Llorente 84 / Abidal 74)

Deportivo La Coruña – Cordoba 3-1, produžetak, 1-1 (Adrian 90, 101, 120 / Arteaga 86)

Malaga – Sevilla 0-3, 3-5 (Romaric 51, Perotti 65, Luis Fabiano 89)

Getafe - Betis 1-3, prva utakmica 2-1 (Casquera 90+2 / Molina 56, Castro 72, 90)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 11:45