VJERAN KATALONCIMA?

BARCA OPOVRGAVA GLASINE Ne postoji slučaj 'Messi', Leo je presretan u našem klubu

Predsjednik katalonskog velikana Bartomeu i trener Luis Enrique pokušavaju smiriti situaciju oko Argentinca

Bez obzira na pomirljive izjave iz oba tabora, ne jenjava uzbuđenje oko Messijevog intervjua argentinskom listu Ole u kojem ostavlja odškrinuta vrata odlasku iz Barcelone. Barcin predsjednik Bartomeu konačno se izjasnio - tvrdi da Leo Messi niti nastoji otići iz Barce, niti traži povišicu.

- Prezadovoljan je u našem klubu, rekao mi je to njegov otac, iako je izložen užasnom izvansportskom pritisku, kao zbog porezne uprave. Pa više se priča o tome da povraća, nego o njegovim rekordima. Žele ga pobijediti izvan terena, na terenu je broj jedan. Nisu nas tražili obnovu ugovora, sretan je s ovim. U klubu ćemo mu uvijek pomoći; već je to davno rekao Guardiola. Leo mora biti sretan u Barci.

Došao je zatim red i na trenera Luisa Enriquea:

- Uvijek sam od Lea slušao da je presretan u Barceloni. To su izjave koje me zanimaju. Nema ‘slučaja Leo’.

Messijeva se situacija sada uspoređuje s onom kad je Cristiano izjavio da je tužan u Realu. Riječ je više o zbroju sitnica koje su se vremenom nakupile. Na Barcinoj web stranici, na primjer, sva su svjetla uperena u Luisa Suareza i Neymara. Neymaru su potajno osigurali viša primanja. Klub nije spriječio medijski show oko problema s izbjegavanjem poreza, zbog kojeg javnost Messija tretira kao kriminalca. I konačno, čak ako i nije zaslužio, ego pati jer klub nije lansirao kampanju da mu se dodijeli Zlatna lopta.

Odlazak bi ipak pretpostavio preskakanje brojnih prepreka. Koji bi se predsjednik usudio potpisati ispisnicu? Kako ga pustiti iduće ljeto kad Barca, najvjerojatnije, neće smjeti dovoditi pojačanja? Tko može financijski podnijeti takav teret? Čak ako Barca i pristane na pregovore, jer bi nezadovoljni Messi u momčadi bio kontraproduktivniji od odlaska, novi bi klub uz prijelaz od 150 milijuna trebao osigurati oko 50 milijuna eura bruto za plaću. Ako klub bude inzistirao na ispisnici, uz 250 milijuna za transfer, još toliko treba izdvojiti za porez. Radi se o operaciji koja je u potpunosti izvan današnjih tržišnih okvira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 11:22