STOKE U MISLIMA

Balakov počinje misiju: Kako preživjeti ljeto

Nakon fešte protiv Barcelone, Hajduk se okreće Stoke Cityju
 Ante Čizmić/CROPIX

SPLIT - Od Stoke Cityja do Dinama, Hajduk će u sljedećih 45 dana odigrati minimalno osam utakmica. Ako “bijeli” prođu u play-off, to će biti ukupno deset utakmica u mjesec i pol. Utrka na dva fronta, kvalifikacije za Europsku ligu te domaće prvenstvo predstavljaju velik izazov za trenera Krasimira Balakova i njegovu momčad.

Šest sušnih sezona

Uglavnom je ovo bilo kritično razdoblje za Hajduk. U drugoj polovici ljeta znale su se događati prve turbulencije kao posljedice ispadanja iz Europe ili propusta u domaćem prvenstvu. Postalo je nepisano pravilo da Hajduk već u kolovozu mijenja trenera te postavlja nove, rezervne ciljeve.

Tako je bilo sve do lani kad je Špaco Poklepović napravio senzaciju izborivši Europsku ligu, a u takvoj se atmosferi i zaostajanje za Dinamom lakše podnosilo. Ili je bolje reći da je Špaco preživio ljeto, ali nije izbjegao otkaz koji mu se dogodio usred nastupanja u Europskoj ligi.

Hajduk već šest sezona nije bio prvak, a u tom je razdoblju promijenio 13 trenera. Preciznije, dogodilo se 13 smjena trenera, a 11-torica su se izmijenila na klupi ( Vučević je bio dvaput). Balakov je sljedeći, valjda će s njim biti prekinuto to prokletstvo.

Bugarin treba vrijeme

- Balakovu treba vremena. Donio je nešto novo, preokrenuo je atmosferu i probudio igrače koji su prošlog proljeća trpjeli teške kritike od navijača. To su prepoznali i navijači koji sada daju pravu podršku, a to je uvijek važno kad je Hajduk u pitanju - rekao je Goran Vučević koji iskazuje vrlo korektan odnos prema aktualnom treneru Hajduka.

- Imamo veliko samopouzdanje koje smo dobili zbog pobjeda protiv Šibenika, ali i nakon utakmice s Barcelonom gdje smo pokazali da se možemo nositi s velikim ekipama.

Osjećam da su se dogodile velike promjene u samom klubu koji je organiziran na jednoj puno većoj razini, dok je na nama igračima samo da ispunjavamo ono što trener Balakov od nas traži - istaknuo je Hrvoje Vejić, jedan od najiskusnijih igrača Hajduka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:32