NAJJAČA KARIKA DINAMA

Badelj: Ako ćemo igrati nogomet, 'bili' nemaju šanse

Ključni vezni igrač Jurčićeve momčadi bez dlake na jeziku otkriva kako diše plava svlačionica uoči dolaska Hajduka na prvi polufinalni ogled kupa (srijeda, 17.30, Maksimir)
 Drago Sopta / Cropix

ZAGREB - Milan Badelj je ove sezone propustio šest od 37 Dinamovih utakmica u svim natjecanjima. Tri u hrvatskom kupu (Plitvice u Gojancu, Vinogradar u Mladini, Pomorac doma), domaće prvenstvene protiv Međimurja (4-0) i Zadra (0-0), te euroligašku na praznom Maksimiru s Ajaxom (0-2). Potvrdio se kao ključni igrač veznog reda ‘plavih’, bez kojeg igra nema tečnost i momčad je često prisiljena na “ho-ruk” rješenja. Uz Badelja na terenu više daju i Morales i Sammir i Mandžukić...

Naš mladi reprezentativac bez dlake na jeziku otkriva kako uoči dolaska Hajduka u srijedu u 17.30 na Maksimir diše plava svlačionica:

- Dižemo se u formi iz utakmice u utakmicu i željno očekujemo srijedu i Hajduk.

Iako se kaže da u derbiju nema favorita, je li to ipak Dinamo?

- Da, mi smo favoriti . Nije potrebno dodatno objašnjavati zašto. Pogledajte rezultate u posljednjih pet sezona, pa današnje stanje na ljestvici, formu i kvalitetu momčadi... No, sve ovo što govorim moramo u srijedu potvrdti na terenu, naravno.

I prošle sezone i jesenas ste zbog svih nabrojanih razloga vi bili favoriti, a od posljednjih šest derbija čak su četiri pripala ‘bijelima’. Zašto onda ističete da ste baš sada favoriti?

- E baš zato! Bit će nam to dodatni motiv, razlog više da stisnemo za pobjedu. U seniorskoj konkurenciji imam negativan skor s Hajdukom, pamtim i onih 0-2 pod Ivankovićem u svom debiju u derbijima, pa onaj poraz u veljači u Splitu, zatim spašavanje Kupa 11-ercima... Vrijeme je za našu pobjedu!

Čujete li se s nekim kolegom iz reprezentacije iz redova Splićana?

- Tu i tamo s Maločom.

Kako vas se doima momčad Hajduka?

- Imaju nekoliko igrača jakih u igri ‘jedan na jedan’, ali ako mi budemo pravi njihove kvalitete neće doći do izražaja.

Je li vas iznenadio njihov subotnji poraz od Lokomotive?

- Možda čak i je, iako sam se tome intimno nadao, manje bi me začudilo da su moji bivši ‘lokosi’, za koje i dalje navijam, izvukli remi. I bod bi im bio velik uspjeh.

Kakvu utakmicu očekujete u srijedu?

- Jednosmjernu, nadam se. Moramo napraviti sve da loptu stavimo pod svoju kontrolu, ako nametnemo svoj nogomet oni nemaju neke izglede u Maksimiru.

Hoće li Hajduku imperativ “spašavanja sezone kroz Kup” biti plus ili minus?

- Može biti jedno i drugo, ali nije naše da se time zamaramo. Mi razmišljamo o sebi.

Kakvim rezultatom te prve utakmice biste bili zadovoljni?

- Teško je reći. Lani smo pobijedili sa 3-0, pa žalili što nismo više, a ponekad ispadne da je i 2-0 puno. Nema smisla razglabati o tome unaprijed, pitajte me na kraju jesam li zadovoljan.

Derbiji su činjenično rijetko lijepi, češće prevladava borba za svaki pedalj terena...

- Meni je ona proljetna prva finalna utakmica, spomenutih 3-0, bila lijepa. Igrali smo lijep nogomet, za sladokusce, očekujem da i u srijedu budemo tako nadahnuti, kvalitetni i učinkoviti - poručio je Badelj, pozivajući usput navijače da napune maksimirske tribine.

Ulaznice od 20 do 60 kn

Cijene ulaznica za prvu polufinalnu utakmicu hrvatskog ngoometnog kupa između Dinama ii Hajduka (srijeda, 24. ožujka, 17.30, uzvrat 7. travnja, Poljud, 17.30) su popularne, od 20 kn za sjevernu tribinu, preko 40 za istočnu i južnu (za goste) do 60 kuna za zapadnu. Tijekom ponedjeljka do 17 sati se mogu kupiti na blagajni kod “bacača diska”, a u utorak u isto vrijeme i na svim blagajnama stadiona. Za srijedu prognzoriaju i sunčano vrijeme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 00:07