OSTALI BEZ AMBICIJA

ASTRA ŽELI OSVETU 'Rumunje jošpeče debakl u Maksimiru, nopitanje je mogu li nauditi Dinamu'

Modre u Rumunjskoj neće čekati paklena atmosfera, više kazališna, što je još jedan mogući adut
 Ronald Gorsic / CROPIX

Dinamo ima veliku priliku uzeti tri boda protiv Astre, momčadi koja nije u nekoj formi. U Europskoj ligi nema više nikakve šanse za prolazak dalje, ali isto tako ne briljira ni u rumunjskom prvenstvu. Trenutačno zauzima četvrto mjesto koje dijeli s Targu Muresom - skupila je 26 bodova, 11 manje od vodeće Steaue. Ispred Astre su još drugoplasirani Cluj te Petrolul koji joj bježi 5 bodova. A dobro znamo kako su se Modri obračunali s Petrolulom pobijedivši ga u obje utakmice, pokazavši dosta značajnu kvalitativnu razliku u svoju korist.

Rumunjski kolege s kojima smo razgovarali kažu da je Astra u silaznoj putanji te kako je teško vjerovati da bi mogla iznenaditi zagrebačku momčad. Ipak, kolega Rumunj nam je kazao i ovo:

- Iako Astra ne djeluje kao momčad koja može napraviti nešto više, sigurno će se željeti osvetiti za onaj katastrofalan poraz u Zagrebu. Njih u Europskoj ligi nitko nije tako nadigrao kao Dinamo, takav poraz ih jako peče i htjet će uzvratiti, pitanje jest samo mogu li to. Ali kad pogledate ogled sa Celticom, vidljivo je da nisu “za baciti”, uzeli su bod trudeći se do zadnje sekunde. Dinamo neće imati nikakav popust.

Astra u rumunjskom prvenstvu u zadnjih pet utakmica ima samo jednu pobjedu i četiri neodlučena rezultata. Zadnji put su pobijedili 1. studenoga na domaćem travnjaku slabašnu momčad Ceahlaul Piatra Neamt 2:1. U posljednjem kolu rumunjskog prvenstva remizirali su s Universtitateom (1:1).

Po pričama koje stižu iz Rumunjske, stadion Marin Anastasovici bit će poluprazan, jer Astra ima problema s gledateljima isto kao i Dinamo. Nije da su baš zainteresirani za utakmice ovog kluba. Recimo, na posljednjem ogledu Europske lige sa Celticom skupilo ih se samo 3.400, dok je ogled s Universitateom gledalo tek tisuću duša. Stadion inače prima 7.500 gledatelja.

Dakle, Modre u Rumunjskoj neće čekati paklena atmosfera, dapače, više kazališna, što je još jedan mogući adut kad se radi o perspektivi donošenja tri boda s toga gostovanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:44