GDJE JE NESTAO DARIO?

Asanović: Jertec je bio ravnopravan Francuzima iz svoje generacije

 Vladimir Dugandžić/CROPIX

ZAGREB - Dario Jertec u mladoj je reprezentaciji debitirao pod vodstvom Slavena Bilića i Aljoše Asanovića u proljeće 2006. U prvoj Bilićevoj utakmici na klupi nakon operacije leđa Hrvatska je u Paúu sparirala Francuskoj koja se pripremala za U-21 Euro i izgubila 0-1 (Toulalan), a Jertec je igrao desnu i lijevu polušpicu u sustavu 4-2-3-1 ( Brkljača, Pokrivač; Jertec, Rivić Vručina; Bušić) i ostavio najbolji dojam od svih naših reprezentativaca.

- Jertec je kod nas u mladoj vrsti iskazivao ogroman potencijal, uostalom dokazao ga je na toj utakmici u Paúu, bio ravnopravan, čak i dominantan Toulalanu, Gourcuffu, Faubertu, Diarri, Mavubi... Većina njih danas su nositelji igre u svojim klubovima. No, očito mu se karijera nije odvijala u željenom smjeru, nije se nastavio razvijati kao igrač, za što samo dijelom mogu biti krivi treneri, veća je odgovornost na njemu - smatra Asanović, inače ponajveća ptica selica među hrvatskim nogometašima.

- U nogometu postoji razdoblje prilagodbe, za svakoga različito, ali Jertec nije išao u inozemstvo pa da ga se čeka šest mjeseci ili godinu dana, nego nakon odlaska iz Varteksa nije uspio dokazati potencijal u domaćem, hrvatskom okruženju. Ne vjerujem da nema ambicija, ta navršio je tek 24, čak i da mu je 35, ne bi mu moglo biti svejedno to što je rezerva, koliki god ugovor imao. On svoje nogometno znanje sigurno nije izgubio, no da bi to dokazao, nužno mu je dobivati prigodu u kontinuitetu - poručio je Asanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:25