LIGA PRVAKA

Arsenal pobijedio Partizan, Šahtar bez Dudua lako protiv Brage

Arsenal player Andrey Arshavin celebrates after scoring against FK Partizan Belgrade, during a UEFA Champions League group H soccer match, in Belgrade, Serbia, Tuesday, Sept. 28, 2010. (AP Photo/Darko Vojinovic)
 AP

Sudar engleskog i francuskog prvaka u 2. kolu skupine F Lige prvaka očekivano je završio pobjedom domaćina - Chelsea je na svom Stamford Bridgeu svladao Marseille s 2-0. Slavili su i Šahtar, Arsenal, Bayern, Roma, Real Madrid, Milan i Spartak.

Londonski je klub put do drugog trijumfa u ovosezonskom izdanju najjačeg europskog klupskog natjecanja izgradio već u prvom poluvremenu.

Za Chelseajevo otvaranje iz snova zaslužan je kapetan John Terry koji je zabio već u sedmoj minuti nakon što je korner izveo francuski nogometaš Florent Malouda. Na, kako se pokazalo, konačnih 2-0 povisio je u 28. minuti još jedan Francuz Nicolas Anelka. On je bio precizan s bijele točke nakon što je loptu koju je uputio Michael Essien rukom u kaznenom prostoru zaustavio Stephane Mbia.

Nogometaši minhenskog Bayerna pobijedili su s 2-1 Basel u utakmici 2. kola skupine E Lige prvaka koja je igrana na St. Jakob stadionu.

Na pravi način je tako reagirala momčad Louisa van Gaala nakon domaćeg poraza od Mainza 2-1 u Bundesligi. Do pobjede ih je doveo Bastian Schweinsteiger koji je postigao oba pogotka, a onaj drugi, ključni u 89. minuti.

Ubačenu loptu u šesnaesterac Schweinsteiger je dočekao na drugoj stativi, te je spretno zahvatio nogom u skoku i matirao Costanza. Prije toga je njemački reprezentativac, u 56. minuti, realizirao jedanaesterac nakon što je Müller bio srušen u šesnaestercu.

Utakmica za Bayern nije dobro počela budući da su se već u 18. minuti našli u rezultatskom minusu. Van Buyten je pogriješio, a Streller i Frei su obavili sjajnu akciju koju je ovaj potonji završio preciznim udarcem u suprotni kut bavarske mreže. Streller mu je, pak, prije toga asistirao petom.

Iako nisu odigrali posebno kvalitetnu utakmicu u nastavku su igrači Bayerna okrenuli rezultat i priskrbili sebi drugi uspjeh u skupini E.

Hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić je odigrao svih devedeset minuta, te je pritom zaradio žuti karton, dok je Ivica Olić u igru ušao u 57. minuti, te je po običaju bio aktivan na suparničkoj polovici.

U drugom ogledu skupine Roma je na svom Olimpicu pobijedila rumunjski Cluj 2-1. Roma je pitanje pobjednika riješila unutar samo tri minute. U 69. je Mexes kroz šumu igrača proslijedio loptu u mrežu, a već u 71. minuti je bilo 2-0 nakon gola Marca Borriella. Gosti su malu nadu dobili u 78. minuti kada je Rada smanjio, ali se do kraja rezultat nije mijenjao.

Treba reći da je Cluj pogodio okvir vratiju ( Culio) u prvom dijelu, kada je na semaforu još stajalo 0-0.





Još su jednom nogometaši Real Madrida imali velikih problema s realizacijom, ali uspjeli su se dokopati i druge pobjede u skupini G Lige prvaka. U gostima su svladali Auxerre s 1-0.

Uputili su igrači Josea Mourinha čak 18 udaraca prema vratima domaćih, od toga šest unutar okvira gola, ali kao u gotovo svim utakmicama ove sezone lopta nikako nije htjela preći crtu.

Sve do 81. minute kada je dodavanje Mesuta Özila iskoristio Argentinac Angel di Maria i donio " kraljevskom klubu" i drugu pobjedu. Oba spomenuta igrača ušla su, inače, u igru u drugom poluvremenu.

U drugoj utakmici skupine Ajax i Milan su na Amsterdam Areni odigrali neodlučeno 1-1. Oba su pogotka pala u prvom poluvremenu, a vodstvo su imali domaći nogometaši nakon genijalnog poteza Luisa Suareza.

Urugvajski napadač se u 23. minuti sjurio po lijevoj strani u kazneni prostor, provukao loptu kroz noge Alessandru Nesti i dodao je Marokancu Mouniru El Hamdaouiju koji ju je u konačnici smjestio u mrežu. Ajax je prednost držao 14 minuta, a tada su ga pokopali njegovi bivši igrači, Clarence Seedorf i Zlatan Ibrahimović.

Andrea Pirlo je dubinskom loptom pronašao Seedorfa, a ovaj je s desne strane pronašao švedskog napadača kojem nije bilo teško pogoditi za izjednačenje. Istaknimo još i da je u 15. minuti Milanov Brazilac Robinho izbio sam pred Maartena Stekelenburga, ali je poslao loptu pored gola. U 84. minuti je, pak, vratar nizozemske reprezentacija briljantno obranio udarac Kevin-Princea Boatenga.

Nogometaši Šahtara iz Donjecka, te londonskog Arsenala, upisali su uvjerljive gostujuće pobjede u ogledima 2. kola skupine H Lige prvaka.

Time su se te dvije momčadi izdvojile na vrhu ljestvice i imaju maksimalnih šest bodova nakon 180 minuta. Partizan i Braga, pak, imaju dva poraza nakon svega.

Portugalska Braga je u dvije utakmice primila čak devet pogodaka, a nije zabila niti jedan. Na Emirates stadionu su prije dva tjedna šest puta kapitulirali protiv Wengerova Arsenala, a u utorak im je Šahtar utrpao tri pogotka na njihovom terenu.

Premda je Braga bolje otvorila utakmicu i nekoliko puta opasno zaprijetila Pjatovu, ono interesantno se događalo na drugoj strani. U 56. i 72. minuti je dva puta Douglas Costa asistirao, a Luiz Adriano zabijao za velikih 2-0 gostiju.

Sjajni brazilski nogometaši u ukrajinskoj momčadi imali su što za reći i u zadnjim trenucima ogleda, pa je tako Willian srušen u domaćem šesnaestercu, a prethodno dvostruki asistent Douglas Costa se upisao u strijelce.

Hrvatski reprezentativac Darijo Srna je kapetanski vodio momčad kroz cijelu utakmicu, dok je Eduardo petnaest minuta prije kraja zamijenio na terenu dvostrukog strijelca Luisa Adriana.

Arsenal je bio uspješan u Beogradu gdje je pobijedio 3-1. Osim četiri pogotka na utakmici je pokazan i jedan crveni karton, te čak tri jedanaesterca. Jedan je iskorišten ( Cleo je tada izjednačio za Partizan na 1-1), dok je isti igrač promašio na kraju utakmice, a nije uspješan za goste bio niti Aršavin u identičnoj situaciji.

No, sve se protiv domaćina okrenulo od 56. minute kada je Marko Jovanović zaradio crveni karton (pri rezultati 1-1). Tada Aršavin nije realizirao udarac s bijele točke, ali su naknadno Chamakh i Squillaci materijalizirali bolju igru gostiju.

Liga prvaka, 2. kolo, skupina E:

Basel - Bayern 1-2 (Frei 18 / Schweinsteiger 56-11m, 89)

Roma - Cluj 2-1 (Mexes 69, Borriello 71 / Rada 78)

Redoslijed: 1. Bayern 6, 2. Roma 3, 3. Cluj 3, 4. Basel 0.

Liga prvaka, 2. kolo, skupina F:

Spartak Moskva - Žilina 3-0 (Ari 34, 61, Ibson 90)

Chelsea - Marseille 2-0 (Terry 7, Anelka 28-11 m)

Redoslijed: 1. Chelsea 6, 2. Spartak 6, 3. Marseille 0, 4. Žilina 0.

Liga prvaka, 2. kolo, skupina G:

Ajax - Milan 1-1 (El Hamdaoui 23 / Ibrahimović 37)

Auxerre - Real Madrid 0-1 (Di Maria 81)

Redoslijed: 1. Real Madrid 6, 2. Milan 4, 3. Ajax 1, 4. Auxerre 0.

Liga prvaka, 2. kolo, skupina H:

Partizan - Arsenal 1-3 (Cleo 33-11m / Aršavin 15, Chamakh 71, Squilllaci 82)

Braga - Šahtar 0-3 (Luiz Adriano 56, 72, Douglas Costa 90-11m)

Redoslijed: 1. Arsenal 6, 2. Šahtar 6, 3. Partizan 0, 4. Braga 0.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 17:55