'DOKTORKA' NIJE POMOGLA

Arsenal bez Van Persieja dugih pet mjeseci

Netherlands' Robin van Persie lies injured on the pitch during their friendly soccer match against Italy at the Adriatic stadium in Pescara November 14, 2009. REUTERS/Max Rossi (ITALY SPORT SOCCER IMAGES OF THE DAY)
 Reuters

Ozljeda nizozemskog napadača Robina van Persieja (26) teža je nego što se u prvi mah činilo. Londonski nogometni klub objavio je svojoj internet stranici da Van Persija neće biti idućih pet mjeseci.

Van Persie je ozlijedio gležanj u prijateljskoj utakmici Nizozemske i Italije u Pescari 14. studenog nakon jednog grubog starta Giorgija Chiellinija. Prvotno se prognoziralo da će s travnjaka izbivati oko šest tjedana, ali najnovije su pretrage pokazale da su mu popucala tri od četiri ligamenta desnog gležnja, te će biti podvrgnut operaciji.

“Robin Van Persie vratio se u Arsenal 22. studenog nakon ozljede zadobivene na reprezentativnoj akciji s Nizozemskom. Očekivalo se da će ga ozljeda s travnjaka udaljiti između četiri i šest tjedana. Međutim, nakon povratka, Arsenalova liječnička ekipa ga je podvrgla novim testiranjima. Nakon savjetovanja s vrhunskim stručnjakom za ozljede gležnja, dr. Niekom van Dijkom, potvrđena je teža ozljeda nego što je prvotno dijagnosticirano. Tako će Robin sljedećeg tjedna u Amsterdamu biti podvrgnut operaciji kako bi se rekonstruirali ligamenti. Klupska liječnička služba predviđa da će mu za potpuni oporavak trebati između četiri i pet mjeseci”, stoji u Arsenalovom priopćenju.

Van Persie, koji je u prvom dijelu sezone bio ponajbolji Arsenalov igrač, bio je očekivano razočaran ovakvim raspletom, a objasnio je da se u želji za što ranijim povratkom na travnjake zato i obratio “Doktorki Mirjani”, alternativnoj liječnici koju mu je preporučio srbijanski reprezentativac Danko Lazović.

- Pokušao sam s alternativnom medicinom u želji da se čim prije vratim na travnjake. Inače to prije nisam činio, ali odlučio sam pokušati, jer sam mislio da, ako mi i ne pomogne, neće mi naškoditi. To je bio moj moto - rekao je Van Persie.

- Frustrirajuće je znati da moram pauzirati mjesecima. Imao sam super sezonu do ozljede. Nikada se nisam osjećao tako moćno kao ove sezone. Osim možda u dvije utakmice, mislim da sam zabio ili asistirao u svakoj u kojoj sam nastupio. Osjećao sam se kao da me nitko ne može zaustaviti. Velika je to šteta za mene, za momčad i navijače Arsenala - dodao je nizozemski napadač, koji je svojim suigračima poželio sreću uoči nedjeljnog derbija 14. kola Premiershipa s Chelseajem na Emiratesu.

- Nadam se da će dečki zadržati vjeru u sebe i uvjeren sam da mogu nastaviti s dobrim igrama i rezultatima koje su ostvarivali proteklih mjeseci. Želim im svu sreću - dodao je Nizozemac koji je u 11 odigranih premierligaških utakmica ove sezone upisao 7 golova i 7 asistencija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:58