PROBLEMI NA POLJUDU

ANDRIJAŠEVIĆ TRAŽI PET PUTA VEĆU PLAĆU, BRBIĆ NE PRISTAJE! Pregovori u slijepoj ulici

Čelnici Bijelih ne odustaju od svojih namjera, ali ni Andrijašević ne odustaje od svoje želje da ga u matičnom klubu više cijene, što je po igrama sigurno zaslužio
 Nikola Vilić/CROPIX

Tko god postao sportskim direktorom Hajduka, taj mora biti svjestan da ga čeka velik, iznimno opsežan i zahtjevan posao. Prijelazni rok ključ je opstanka kluba, jasno je da će Splićani više prodavati nego kupovati te da u tome moraju pokazati izrazito dobro pregovaračke sposobnosti. Zasad je taj posao pao na predsjednika Marina Brbića i trenera Igora Tudora, ali obojica su svjesni da je sportski direktor nužnost pa bio to domaći ili strani stručnjak.

Prvi zadatak budućeg sportskog direktora bit će slaganje igračke križaljke, a u tom dijelu najzanimljivijim se čini rješavanje statusa Franka Andrijaševića.

On još uvijek nije potpisao produženje ugovora koji mu važi do lipnja 2014. godine, a ukoliko tijekom tjedna ne dođe do dogovora lako je moguće da Andrijašević ne bude među putnicima na pripreme u Sloveniju. Predsjednik Brbić je već nekoliko puta razgovarao s ponajboljim igračem u prošloj sezoni, zadnji krug razgovora odrađen je prije dva-tri dana, ali pomaka prema konačnom rješenju još nema.

Činjenica je da Hajdukov veznjak po dosadašnjem ugovoru spada u red slabije plaćenih igrača pa vjerojatno želi da mu se poboljšaju primanja. Za to ima valjane argumente, u posljednjih godinu i pol dana prometnuo se u jednog od ključnih igrača Bijelih, u prošloj je sezoni postigao sedam golova i po tome bio treći strijelac Hajduka iza Vukovića (11 golova) i Caktaša (10 golova). Dobre igre dovele su ga i do seniorske reprezentacije za koju je debitirao u veljači u prijateljskoj utakmici protiv Južne Koreje u Londonu.

S druge strane, u Hajduku su sigurno svjesni Andrijaševićeve vrijednosti, ali suženi su im financijski gabariti pa uglavnom pokušavaju uštedjeti na svakom koraku. Zasad čelnici Bijelih ne odustaju od svojih namjera, ali ni Andrijašević ne odustaje od svoje želje da ga u matičnom klubu više cijene, što je po igrama i doprinosu momčadi sigurno zaslužio. Ako dvije strane žele da se situacija riješi na obostrano zadovoljstvo netko će morati smekšati stav i pristati na kompromis. U suprotnom će Hajduk tražiti način da pod svaku cijenu proda jednog od najvrjednijih igrača dok bi Andrijašević u tom čekanju propustio dragocjeni dio priprema za novu sezonu.

Ipak, predsjednik Bijelih Marin Brbić nada se da će do početka priprema ta priča biti završena te da će Andrijašević potpisati produljenje ugovora.

- Situacija jest teška i složena, ništa još nije riješeno, ali vjerujem da će uskoro biti. Razgovarali smo prije vikenda i razgovarat ćemo još za koji dan, a o svemu tome radije ne bih ništa komentirao, riječ je o stvarima koje moraju ostati unutar kluba i koje su poslovna tajna - rekao nam je jučer Brbić.

Frano traži pet puta veću plaću

Pretpostavlja se da ako Andrijašević već ima status ponajboljeg igrača, onda želi da mu i primanja budu u skladu s tim. Poznato je da najskuplji ugovor na Poljudu ima Ivan Vuković kojeg Bijeli plaćaju 180 tisuća eura po sezoni pa se Andrijaševićeva potraživanja kreću u tom smjeru, 10 posto više ili manje. Po dosadašnjem ugovoru ima 36 tisuća eura po godini sve do lipnja 2014.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:34