NOVI UDARCI

Anderlecht i PAOK pretprili teške poraze

Anderlecht's Jonathan Legear (C) celebrates with teammates after scoring against FC Timisoara during their Europa League soccer match at the Constant Vanden Stock stadium in Brussels November 5, 2009. REUTERS/Yves Herman (BELGIUM SPORT SOCCER)
 Reuters

Izgubili su nogometaši Anderlechta i PAOK-a, Hajdukovi odnosno Dinamovi suparnici u Europa ligi, nedjeljne derbi-utakmice koje su igrali u vlastitim nacionalnim prvenstvima.

Posebno je teško stradao Anderlecht, koji je u Liegeu kod Standarda ispraćen s pet golova u mreži. U srazu desetog kola Jupiler lige Standard je pobijedio 5-1.

Novi je to problem za trenera Ariela Jacobsa, čija je momčad, nakon splitskog poraza u četvrtak od Hajduka, definitivno potonula u krizu. Na ljestvici vodeći Genk sada briselskom sastavu bježi pet bodova.

Ništa manje bolan poraz nije pretrpio PAOK, koji je na svom stadionu Toumba izgubio u gradskom derbiju od Arisa 1-0. Veliki su solunski rivali igrali posljednju utakmicu petog kola grčka Superlige.

Jedini je gol na utakmici zabio 26-godišnji španjolski napadač Javito u 75. minuti utakmice, te gostima donio prvu pobjedu na Toumbi nakon 12 dugih godina.

Dario Krešić odradio je cijelu utakmicu za domaći i poraženi sastav, dok je Danijel Cesarec zamijenjen u sudačkoj nadoknadi vremena kod pobjednika, koje s klupe vodi poznati argentinski stručnjak Hector Cuper.

Nakon pet uvodnih kola Aris se nalazi na trećemu, a PAOK na 13. mjestu ljestvice 16 prvoligaša.









Grčka Superliga, 5. kolo:

PAOK – Aris 0-1 (Javito 75)

Redoslijed: 1. Olympiacos 12, 2. Panathinaikos 11, 3. Aris 9... 13. PAOK 5...

Jupiler liga, 10. kolo:

Standard – Anderlecht 5-1 (Leye 4, Tchite 54, 58, Bokanga 85, Carcela Gonzalez 90 / Boussoufa 66)

Redoslijed: 1. Genk 26, 2. Anderlecht 21, 3. Standard 20, 4. Gent 19, 5. Mechelen 18, 6. Club Brugge 16...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 18:31