RIJEČ TRENERA

Allegri: Centimetri su odlučivali; Roura: Pokazali smo da su kritike bile neopravdane

Nogometaši Milana poraženi su od Barcelone s 4-0 u uzvratnom dvoboju osmine finala Lige prvaka, ali njihov trener Massimiliano Allegri vjeruje da su o prolazu odlučivali centimetri.

''Rossoneri'' su na Camp Nou došli s prednošću 2-0 iz prve utakmice, ali s dva pogotka Lionela Messija Barcelona je već u prvom poluvremenu nadoknadila zaostatak, da bi u nastavku preko Davida Ville i Jordija Albe ostvarila uvjerljivu pobjedu i plasman u četvrtfinale.

- Prolaz dalje je uvijek pitanje centimetara. M’Baye Niang je pogodio vratnicu, a nekoliko sekundi kasnije nam je Messi zabio drugi gol. U prvoj je utakmici sreća bila na našoj strani kada se lopta odbila točno pred Boatenga, a u uzvratu nas je napustila - kazao je Allegri.

- Ovaj je poraz razočaranje za klub, navijače i igrače koji su dali sve od sebe i nadali se da će ostvariti nešto veliko. Bilo je teško, ali i kod 3-0 smo imali neke šanse koje smo mogli bolje iskoristiti. Barcelona je najjača momčad na svijetu, a svoje dečke mogu samo pohvaliti jer se nisu predavali do kraja.

Pomoćni trener Barcelone Jordi Roura otkrio je kako je Tito Vilanova, koji se u SAD-u oporavlja od operacije tumora parotidne žlijezde, bio oduševljen pobjedom svojih nogometaša.

- U stalnom sam kontaktu s Titom. Razgovarao sam s njim neposredno nakon utakmice i bio je iznimno sretan. Dobro se oporavlja i uskoro bi mogao biti s nama - kazao je Roura koji smatra da su njegovi igrači sjajnom predstavom ušutkali sve koji su sumnjali u njih posljednjih tjedana.

- Nekoliko su dana igrači bili pod teškim i, pokazalo se, neopravdanim kritikama. Dečki su igrali predano i s nevjerojatnim intenzitetom. Sretan sam i ponosan na njih - dodao je Roura i za kraj spustio loptu na zemlju.

- Ove su utakmice pokazale da je svaki suparnik težak. Sada svi govore da smo mi favoriti za osvajanje Lige prvaka, ali ne mislim tako. Ždrijeb je u petak i vidjet ćemo što će nam donijeti. U svakom slučaju, idemo korak po korak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 02:41