PROZVANI BRANIČ

'AKO SAM JA PROBLEM, NEKA ME ŠTIMAC VIŠE NE ZOVE' Ivan Strinić o opužbama izbornika

 Srđan Vrančić/CROPIX

U tri godine, otkako ga je Slaven Bilić pozvao u A-vrstu, Ivan Strinić praktično je standardni lijevih branič reprezentacije. Opisi nastupa varirali su od osporavanja do iznimnih komplimenata koje je dobio za prikazano na Europskom prvenstvu u Poljskoj, pogotovo u utakmici s Italijom. No, najcrnji dan među Vatrenima za Strinića se dogodio u Ženevi . Ne zbog prezentacije s Portugalom i još jednog poraza, nego konstatacije izbornika Igora Štimca da je “kriv ili odgovoran za sva četiri gola koje smo primili u kvalifikacijama”.

Jučer je krenula nova sezona ukrajinske lige, Strinić je odigrao svih 90 minuta u pobjedu Dnjipra nad Arsenalom 3:0, iako nije na čisto hoće li ostati u klubu s kojim ga ugovor veže još godinu i pol.

- Nismo se pojačali, momčad je gotovo ista kao u prošloj sezoni, čak bih rekao da i nemamo neke posebne ciljeve. Onako, odlično je što smo krenuli s trijumfom, a za pretpostaviti je da ćemo se boriti za mjesto u Europskoj ligi - kazao nam je Strinić jučer nešto prije ručka javivši se iz Dnjipropetrovska.

Naravno da nas je najviše zanimala nacionalna vrsta i kako je doživio izbornikovu oštru ocjenu koja je u medijima grubo zazvučala?

- Što da kažem? Profesionalac sam, nastojim tako protumačiti sve što se događa u nogometu. Kako trenerove kritike tako i novinarske analize.

Neki bi sigurno iskočili iz kože?

- Iskreno, nije mi bilo lijepo to čuti. Ako smo sve golove primili zbog mene i jedini sam ili glavni krivac, onda je to - to. U tom slučaju za reprezentaciju nema problema. Ukoliko sam kriv za sve golove, neka dođe drugi. Ima boljih, sto posto postoje igrači koji igraju na kvalitetnijoj razini. I bit će sve u redu.

Zvučao je rezignirano, a ovo “ima boljih” sarkastično...

- Igor Štimac je izbornik, na njemu je odluka, ja ga poštujem. Nemam što puno komentirati njegove procjene i zaključke. On zna koliko mu tko vrijedi i na koga se može osloniti. Ako ja nisam taj, znači dolazi novo rješenje. Jednostavno je to...

Jeste li se predali? Zar se više ne vidite među Vatrenima?

- Ne znam što bih odgovorio. Ovog časa zaokupljen sam klupskim ugovorom, nisam riješio hoću li ostati u Dnjipru ili idem dalje. Privremeno sam si izbio iz glave reprezentaciju, ne razmišljam o tome. Ne znam jesam li i dalje reprezentativac, hoću li biti uključen u sljedeću akciju. To je na izborniku. Nastojim se time ne zamarati.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:51