NAMJEŠTENO FINALE KUPA

Akcija Offside 2: Nijemcima sve otkrio zaštićeni svjedok

USKOK-ov dopis Nijemcima otkriva da je istraga o namještaljkama počela još prošle godine
 Drago Sopta/CROPIX

ZAGREB - Akcija Offside 2 obuhvaća 40-ak osoba, a policija i USKOK provjeravaju navode njemačke policije i tužiteljstva o umiješanosti Zorana Mamića, sportskog direktora Dinama, u namještanje finala Hrvatskog nogometnog kupa 2009. godine.

Prema dopisu USKOK-a njemačkom tužiteljstvu, istražne radnje vode se, osim protiv Zorana Mamića i ključnog čovjeka NK Zadar Rene Sinovčića, i protiv nogometaša Zadra Erdžana Bečirija, Ferde Milina, Joze Pletikosića, Brune Sikića, Jakova Suraća, Edina Šaranovića, trenera Dalibora Zebića i osobe pod nadimkom Katut. Pod istragom su i bivši Hajdukov nogometaš Tomislav Erceg, Marko Šimić, igrač Sesveta, Josip Milardović iz vinkovačke Cibalije te sudac Bruno Marić.

Među onima koji su bili na ispitivanju u Nyonu je Damir Vrbanović, direktor Dinama, kojega su prije mjesec dana istražitelji Uefe ispitivali o utakmicama Dinama i Hajduka te Dinama i Arsenala.

USKOK-ov dopis njemačkom tužiteljstvu otkriva da je istraga počela još lani. Točno godinu dana prije akcije Offside I njemačko je tužiteljstvo dostavilo sažetak razgovora koje su njemačka policija i tajne službe pribavile prisluškujući telefonske razgovore Ante Šapine. Neslužbeno nam je potvrđeno da njemačko tužiteljstvo ima svjedoka suradnika koji je u istrazi ispričao sve o namještanju. USKOK je nakon toga zatražio i dobio odobrenje za prisluškivanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:41