DEFINITIVNA ODLUKA

ADEMI IGRA ZA MAKEDONIJU Nakon što je doznao da neće na SP, odlučio promijeniti reprezentaciju

Teško je očekivati ikakav novi preokret, čak i da HNS krene u akciju preobraćenja
 Ronald Goršić/CROPIX

Ponuda je dugo bila na stolu, ali Arijan Ademi odgađao je odluku, činilo se i da je izbor definitivno pao na Hrvatsku, obzirom da je u mandatu Igora Štimca Ademi odigrao i tri prijateljske utakmice za 'kockaste’. Međutim, Makedonci nisu odustali, bili su uporni i Ademiju su i dalje slali signale da bi ga željeli u svm dresu.

Kad su vidjeli širi popis Nike Kovača za Brazil i shvatili da na njemu Dinamova veznjaka, opet su krenuli u akciju. Ademija je nazvao bratić Agim Ibraimi, aktualni reprezentativac, zatim je njegov broj okrenuo i izbornik Boško Đurovski i rekao mu da računa s njim ozbiljno i da bi bio veliko pojačanje za tamošnju reprezentaciju. Arijan Ademi obećao je da će ekspresno i ozbiljno još jednom razmisliti, a onda je prelomio i poslao u Skoplje - pozitivan odgovor.

Odluka je definitivna, ali treba još riješiti formalnosti, 'potpisati’ za Makedoniju, čiju putovnicu već ima pa tu većih problema ne bi trebalo biti. Također, teško je očekivati ikakav novi preokret, čak i da HNS, koji, navodno, za Ademijevu odluku još ne zna, krene u akciju preobraćenja teško može išta promijeniti. Štoviše, Đurovski je Ademiju jasno rekao da bi ga htio u svojoj reprezentaciji vidjeti što prije, a to znači već 26. svibnja kad Makedonci u Austriji igraju protiv Kameruna. Nije, dakle, nemoguće da Ademi ispita snagu Kamerunaca prije naše reprezentacije u Manausu, premda je teško vjerovati će da papirologija s Fifom biti riješena u tako kratkom roku. K tome, Ademi će propustiti današnji derbi s Hajdukom zbog ozljede, u pitanju je aduktor, tko zna hoće li za 10 dana biti fit. Ali, ako bude i ako svi papiri budu riješeni, Ademi će svoj debi imati upravo protiv Samuela Eto’oa i društva, možda Hrvatskoj donese i neku informaciju.

Ademi ima tri nastupa za Hrvatsku, sva tri u prijateljskim susretima. Dvaput protiv Južne Koreje, u pobjedi 4:0 ušao je u 71. minuti umjesto Luke Modrića, a u pobjedi 2:1 igrao je svih 90 minuta, dok je u porazu od Portugala (0:1) igrao zadnjih pola sata umjesto Ivana Rakitića. Sukladno tome, Ademi se nadao da će izboriti mjesto na popisu, barem širem, Nike Kovača, ovoga je proljeća imao i uistinu dobrih partija, međutim, pozivnica je izostala. Što je, vjerojatno, pomoglo u prelamanju odluke da u budućnosti bude makedonski reprezentativac. .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:42