GRADSKI DERBI

Zagreb preko Cedevite lovi Final Four

Cedevita se nada da će je pobjeda približiti 7. mjestu i nastupu u Eurocupu sljedeće godine
 Nenad Dugi / Cropix

ZAGREB - Od pojave Cedevite na hrvatskom košarkaškom nebu dvoboji sa Zagrebom nosili su posebnu draž. Nekad je bilo više, nekad manje napeto, ali suparništvo nikad nije prelazilo granicu dobrog ukusa. Ista je situacija i uoči drugog ovosezonskog sraza.

- Cedevita ima izvanredan koncept. Posložili su momčad oko Žižića, a s priključenjem Baždarića dobili igrača koji čini razliku - istaknuo je trener Zagreba Denis Bajramović.

Slobodan Subotić u Zagrebu vidi “iskusnog suparnika, odličnu momčad s dugom klupom”.

- Pokazali su ove sezone da mogu pobjeđivati i na strani, a posebno me se dojmila njihova pobjeda u Ljubljani - rekao je Subotić.

U odnosu na prvi sraz u Trnskom (91-79 za Zagreb), u obje su se momčadi dogodile važne promjene. Zagreb je ostao bez Tomića, Cedevita se osnažila Baždarićem. Zagreb je u toj utakmici uspio ukočiti Žižića i time obavio dobar dio posla. Dio tereta koji su tada iznijeli Tomić i Žorić u subotu će pasti na leđa Nikše Prkačina.

- I za mene je enigma kako će to ispasti. Svi vidimo da to nije onaj pravi Prka, ali raste. Povratak ide sporo, ali na ovoj utakmici nije pitanje može li. Mora odigrati više od šest minuta. Pripremili se jesmo, vidjet ćemo koliko dobro - zaključio je Bajramović.

Subotić ne vidi iskustvo kao Zagrebovu prednost.

- I mi imamo iskusne igrače. Odlučit će hladna glava i dobra obrana kakvu prakticiramo u zadnje vrijeme.

Iako mnogi vide ovo samo kao uvertiru za polufinale Kupa Kreše Ćosića, i jedni i drugi odbacuju mogućnost skrivanja. Zagreb je u borbi za Final Four, a u Cedeviti vjeruju da ih ovi bodovi približavaju sedmom mjestu i nastupu u Eurocupu sljedeće sezone.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:19