NEMAJU STRPLJENJA

Zadrani već traže nasljednika Danijela Jusupa

Zadar, 210110.Dvorana Kresimira Cosica.Konferencija za medije na kojoj je direktor kluba Zdenko Micic predstavio novog trenera Danijela Jusupa.Na slici: Danijel Jusup.Foto: Vladimir Ivanov / CROPIX
 Vladimir Ivanov / CROPIX

Zadar će ove sezone sigurno dobiti i trećega trenera. Danijel Jusup, odnosno njegov rezultatski učinak, ili velik podbačaj, prilično je razljutio čelništvo kluba. Istina, postoji još poneka struja unutar zidova Jazina koja je spremna svakodnevno ponizno primati udarce, kao što je, recimo, poraz protiv Bosne u NLB ligi.

Konačna odluka o Jusupovoj smjeni trebala bi biti donesena u srijedu na sastanku Upravnog odbora. Znakovito je da je u utorak ujutro zbog složenosti situacije put u Ljubljanu, na sastanak tvrtke Sidro, morao otkazati Zdenko Mičić, direktor KK Zadar.

Kao i uvijek, postavlja se pitanje imena nasljednika. Ne bismo se željeli baviti bilo kakvim kalkulacijama, ali je izvjesno da se ovaj put traži trener koji je spreman prihvatiti momčad onakvom kakva jest, i to na rok do kraja prvenstva Hrvatske. Nadalje, može se čuti kako novi trener ne bi trebao biti “režimlija”, ali ipak čvrste ruke, koji neće kukati na temu karaktera momčadi, niti će osipati paljbu prema prethodniku, kao što je to u nekoliko navrata učinio Jusup.

Kad je riječ o igračima, oni su u ovom trenutku zaštićeni ugovorima, no jasno će im se staviti na znanje da nedvojbeno snose dio odgovornosti za stanje u koje je doveden klub. Na rub provalije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:50