PARTIZAN U ZAGREBU

Zadnja prilika Cedevite za spas sezone: Može li inat 'jadnika i plaćenika' presuditi?

 Nenad Dugi / CROPIX

Početkom prošlog tjedna turbulentna Cedevitina godina krenula je niz novi spust. Na poraz u Mađarskoj nadovezao se verbalni napad predsjednika kluba Mladena Vebera na košarkaše, ali sezona još nije potpuno izgubljena.

Večerašnji derbi ABA lige protiv Partizana (17 sati, Dom sportova, ulaznice 20 kuna) nije samo posljednji vlak za Final Four (a možda i za novo sudjelovanje u Euroligi) nego posljednji vagon tog posljednjeg vlaka i zadnja prilika za spašavanje sezone.

Prozvani “jadnici i plaćenici” nisu htjeli javno odgovarati predsjedniku, što nije nimalo neobično, pa u klubu vjeruju da će svoj stav izraziti na parketu. Kada već financijske kazne određene pred kraj siječnja nisu donijele nikakvu rezultatsku korist i pomak prema gore na ljestvici (ali je izgubljen Lukša Andrić) u vodstvu Cedevite pribjegli su posljednjoj metodi koje su se mogli sjetiti. Pokušali su grubim riječima koje su osvanule u novinama probuditi inat kod svojih košarkaša.

Inat zbog kojeg će na parketu pokazati da vrijede više od onoga što se po gradu priča o njima, inat koji će ih odvesti do prve od četiri pobjede u nizu koje su temeljni preduvjet da se nadaju plasmanu na završni turnir regionalne lige.

Treba im ‘domaći teren’

Pogled na prezimena Cedevitinih košarkaša ( Tomas, Baždarić, Wright, Šuput, Suton, Bilan) govore da bi trebali favoriti protiv svih do kraja prvenstva, pa i Partizana s Lučićem, Westermanom, Gordonom, Bertansom.

Za produženje nade u spas sezone Cedeviti treba i ‘domaći teren’. U odnosu na većinu regionalnih ligaša Cedevita je hendikepirana jer se suparnici u Domu sportova najčešće osjećaju kao u vlastitom domu. Stoga je i Aco Petrović zavapio za vrućim ozračjem i punim tribinama, a klub spustio cijenu ulaznica na 20 kuna.

Zagrebački interes

Rušenju Partizana pomogla bi promjena atmosfere na tribini, a nedjeljna pobjeda Cedevite trebala bi biti u interesu cjelokupnog košarkaškog Zagreba. Ako ni zbog čega drugoga onda da se produži nada da će i sljedeće sezone neke od ponajboljih europskih momčadi moći gledati uživo u svom gradu. Cibona, bez pozivnice, ne može niti do Eurokupa, Cedevita još nije izgubila sve izglede za Euroligu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:28