NLB LIGA

Zadar u Trnskom prvi put pobijedio u gostima

Tomislav Ružić je sedam sekundi prije kraja, iz kuta preko ruke Filipa Bašljana, pogodio tricu za 97-95 gostiju
Zadar, 141109.Dvorana Kresimira Cosica.Utakmica 7. kola NLB lige imedju Zadra i Heliosa.Na fotografiji: detalj sa utakmice.Foto: Vladimir Ivanov / CROPIX
 Vladimir Ivanov / CROPIX

ZAGREB - U utakmici s toliko slabim obranama da o njima ne vrijedi niti pisati košarkaši Zadra bili su malo bolji u napadu (prevaga je 12 trica iz 26 pokušaja) i pobijedili u Trnskom 97-95.

Pobjedničku tricu postigao je Ružić sedam sekundi prije kraja u napadu koji je vodio Rančić (trice gađao 5/6) i odvukao dva igrača. Zagreb je mogao do produžetka, ali je Mulaomerović promašio šut s dva metra nakon ulaza s lijeve strane.

Zagrebu je nedostajalo više rješenja u napadu (u prvom dijelu Mulaomerović je postigao 20, ali su Simon i Krstić samo po jednom šutirali), dok je Zadar imao ujednačeniju petorku i Sagadin je ostao na životu. Bajramović je, pak, još malo pogoršao status, ali ako se želi gledati iz ružičaste perspektive uvijek se može naglasiti da su „mravi“ dogurali do Božića s osam pobjeda i, u usporedbi s posljednjim sezonama, već osigurali ostanak u ligi.

Košarkaški vikend u kojem su četiri najbolje momčadi u Zagrebu posjetio je i novi izbornik Vranković, a u Trnskom je bio u društvu Ace Petrovića.

Hemofarm iznenadio u Ljubljani

Izvrsna posljednja četvrtina (30-17) poslužila je igračima Hemofarma da u Ljubljani svladaju Union Olimpiju 79-72.

Priliku za iskoristiti poraz ljubljanskih "zmajčeka" i zagrebačkih "mrava" imat će u nedjelju Cibona koju očekuje gostovanje u Podsusedu kod Cedevite. Pobjeda bi ih dodatno učvrstila na vrhu ljestvice NLB lige.

O susretu u Ljubljeni recimo tek toliko da je gostujuća momčad imala samo četiri izgubljene lopte, te spomenimo 18 poena Marjanovića i 12 asistencija Markovića.

Crvena zvezda slavila je protiv Bosne 85-79, a siguran domaćin je bila i podgorička Budućnost koja je pobijedila FMP 78-70, unatoč (do sada) najboljoj utakmici pojedinca kola Miroslava Raduljice. Beogradski centar postigao je 17 poena i uhvatio 13 lopti za indeks valorizacije 36. (ts)

NLB liga, 13. kolo, subota:

Budućnost - FMP 78-70

Union Olimpija - Hemofarm 72-79

Crvena zvezda - Bosna 85-79

Zagreb - Zadar 95-97

Redoslijed: 1. Cibona 10-2 (-1), 2. Union Olimpija 9-4, 3. Zagreb 8-5, 4. Zadar 8-4 (-1), 5. Hemofarm 8-4 (-1)... (ts)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:39