MALO ESTETIKE

Vrata Cibone opet otvorena, čist parket, novi koševi

'Baš zato što ih želimo uništiti 12. srpnja smo im već isplatili 96% predviđenih sredstava za ovu godinu, dok je ostalim klubovima u tom trenutku bilo isplaćeno 64%'

U četvrtak direktor i predsjednik Cibone nisu znali da su im zaposlenici prekinuli štrajk. Zanimljivo, iako svi u radnoj knjižici imaju pečat Cibone, dakle kluba u kojem su oni direktor i predsjednik. Možda i nije ipak toliko čudno, s obzirom na sva posljednja događanja unutar Draženova doma i oko njega. Nije niti njima lako, to je sigurno.

Iako, s druge strane, “dan poslije” u razgovoru sa zaposlenicima Cibone, nije bilo jasno jesu li i tko je zapravo prekinuo štrajk. Jer, došlo je do određene podjele unutar radne zajednice, nema ih sada više 22, 27 ili koliko već, jer je i ta brojka nedokučiva (kao i mnoge druge u ovom klubu), ili je barem nitko ne može sa sigurnošću potvrditi, nego ih je - sedam. Tri domara, tri čistačice i jedan portir. Ovo “jedan portir” dosta je zanimljivo jer su vrata dvorane otvorena od jutra do navečer, subotom i nedjeljom, praznikom i blagdanom, pa se postavlja pitanje radnog vremena.

Rascjep kod štrajkaša

Bilo kako bilo, košarkaši Cibone u petak popodne ušli su u dvoranu i trenirali, parket je bio čist, koševi također, sve linije iscrtane, bilo je i svjetla... Tribine su, doduše, još prašnjave, hodnici također, svlačionice još uvijek u radu, no do ponedjeljka će to biti, kaže domar Emil Nakić, “tip-top”. Ušli su 'vukovi' prvi, drugi tjedan će i 'mravi', ali samo prva momčad, zbog koje je, bruje kuloari oko Tornja, sedmorci obećana isplata zaostalih plaća. Da bi dvorana mogla funkcionirati. Mada je u konačnici svejedno je l’ zbog košarkaša Cibone ili Zagreba.

Očito je jedan (manji) dio problema pred rješenjem, no ostatak nagomilanih i dalje ostaje. Novac je glavni kamen smutnje. U klubu optužuju Grad da ih želi uništiti, a Boško Lozica, zamjenik gradskog pročelnika za sport, prihvaćajući takav način izražavanja, kaže:

- Je, baš zato što ih želimo uništiti 12. srpnja smo im već isplatili 96% predviđenih sredstava za ovu godinu, dok je ostalim klubovima u tom trenutku bilo isplaćeno 64%, jedino nešto više Croatiji Sesvete. Zato što ih želimo uništiti dali smo 1.300.000 kuna za organizaciju Final Foura NLB lige u Zagrebu krajem sezone. Zato smo im odobrili 1.800.000 kuna za prilagodbu dvorana Cibone, Cedevite i Zagreba, kako bi mogli igrati svoja natjecanja po novim propisima.

* OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:23