GENIJALNE PREDSTAVE

VOĐA CIBONE Šarić je sve zarazio pobjedničkim mentalitetom: 'Ni Anderson nije igrao tako dobro'

U odnosu na prvi dio sezone najveća razlika je što se među nama stvorila kemija - kaže Šarić
 Igor Šoban / CROPIX

Uz niz igračkih kvaliteta Dario Šarić je i nepresušno vrelo pobjedničkog mentaliteta.

Okrnjena Cibona u samo nekoliko tjedana postala je pobjednička momčad. Kako? Svlačionica je prihvatila Šarića za vođu, a genijalni tinejdžer zarazio ih je svojom enormnom željom za uspjehom.

Cibona u 2014. godini nije izgubila ni jednu utakmicu (omjer 4-0). Bez Žižića, Janninga i Strawberryja je borbenija nego u prvom dijelu sezonu. S najkraćom rotacijom u ligi (protiv Budućnosti su igrala osmorica, Kus je ozlijeđen) vratila se na mjesto koje vodi na završni turnir ABA lige. Sve to u prvom redu zahvaljujući Dariju Šariću. Treneri Slaven Rimac i Jurica Golemac rekli su mu: “Ovo je tvoja momčad, ti si sada lider”. I bi tako.

- Neviđeni gušt je igrati s Dariom, biti dio iste momčadi. Zarazio nas je željom za uspjehom - kaže Marin Rozić, koji igra desetu sezonu u Ciboni.

- Ni Alan Anderson nije igrao tako dobro - dodao je Rozić, koji se nakon obrambene akcije u kojoj se Šarić, iščupavši loptu iz ruku suparnika dok ju je vodio, okrenuo prema novinarima i s neskrivenim oduševljenjem rekao: “Ljudi moji, što je ovo!”

Bacanje u reklame

Šarić je od danas vodeći u poretku za MVP-a lige, a u budućnosti… Bude li zdravlja, za njegovu karijeru samo je nebo granica. U nedavnom intervjuu SN-u izjavio je da se ne osjeća spremnim za NBA već od sljedeće sezone, ali do lipnja i drafta ima vremena. Neke prognoze stavljaju ga jako visoko, u top 10 jednog od najkvalitetnijih izbora u povijesti.

Šarićeva kvaliteta nije samo u statistici. Ima iznimnu igračku inteligenciju, u presudnim trenucima donosi prave, pobjedničke odluke. Dario Šarić više nije talent, on je igrač koji čini razliku. A pored njegove borbenosti više se nitko od suigrača ne usudi švercati u obrani. Budućnost se približila na 50-49, Cibona promašila još jedan napad, a lopta išla u aut. Šarić se bacio glavom u reklame, spasio posjed, a Siriščević pogodio tricu kojom su “vukovi” udahnuli zrak i odjurili do visoke pobjede. Nemate izbora, njegov primjer se mora slijediti.

Šuterski treninzi

- U odnosu na prvi dio sezone najveća razlika je što se među nama stvorila kemija. Dosta je nas mlađih, a stariji, počevši od Rozića, mladi su u duši pa smo ‘kliknuli’ - kaže Šarić.

Pričao je nakon što je poslije utakmice odradio šuterski trening. Nije stao dok nije pogodio deset uzastopnih slobodnih bacanja te po 50 dvica i trica. Nije mu trebalo puno vremena.

- Dva dana prije utakmice prestajem s dodatnim treninzima kako se ne bih opterećivao šutom pa ostalih dana to moram nadoknaditi - objašnjavao je primajući čestitke za novu najbolju utakmicu u karijeru.

S obzirom na godine bit će ih još “o-ho-ho”. I to uskoro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 04:53